28 Μαΐου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 4o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2012 Π.ΔΗΜΟΥ ΜΕΔEΩΝΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (kATOYNA)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για μια ακόμα φορά το αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων του αλόγου που διοργανώθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου από τον Ιππικό Σύλλογο Κατούνας υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 

Πρώτη φορά τέτοια οργάνωση τέτοια εξυπηρέτηση, πρώτη φορά δεν έγινε μποτιλιάρισμα στα χιλιάδες αυτοκίνητα που πήγαν στην πανέμορφη περιοχή αυτή. Πάρα πολλά άτομα που έκαναν χρέη τροχονόμου αυτή την φορά τα κατάφεραν και κέρδισαν το στοίχημα. Ένας τεράστιος χώρος παρκινγκ διευκόλυνε την άμεση πρόσβαση στο σημείο της εκδήλωσης, χωρίς καμιά ταλαιπωρία. Κάθε εισερχόμενο αυτοκίνητο (στην είσοδο για το παρκινγκ) παραλάμβανε κάρτες για καλύτερη εξυπηρέτηση για ψητή προβατίνα. 
Το 4ο αντάμωμα των καβαλάρηδων που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία από τον ιππικό σύλλογο Κατούνας, με άψογη οργάνωση και με πλήθος κόσμου. Οι προετοιμασίες άρχισαν μέρες πριν, με αποκορύφωμα τις τελευταίες δυο μέρες. Οι διοργανωτές εργάζονταν πυρετωδώς, για να είναι όλα στην εντέλεια. Και τα κατάφεραν. Χιλιάδες κόσμου προσήλθαν και το ευχαριστήθηκαν. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10:30 με την επίδειξη αλόγων στην ειδική πίστα, τα ονόματα των καβαλάρηδων και την περιοχή που ήρθαν τα προσφωνούσε η δημοσιογράφος Δήμητρα Νταγιάντα και στην συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στους καβαλάρηδες από τον πρόεδρο του συλλόγου Κουδούνα Ευάγγελο και το γραμματέα Ζωγάκη Πέτρο για την συμμετοχή τους μιας και ήλθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας. 
Στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί από χορευτικά των Σαρακατσαναίων και Ρίζες. 
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με δωρεάν ψητή προβατίνα σε όλους. Οι προβατίνες ήταν προσφορά από κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και φίλους της περιοχής. Στο σύνολο τους συγκεντρώθηκαν γύρω στις 150 από πληροφορίες που έχουμε και τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Ο κόσμος δεν περίμενε όπως άλλες χρονιές η εξυπηρέτηση ήταν άμεση. Πολλοί ήταν εκείνοι που έψηναν οικογενειακά συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή. Στη συνέχεια ακολούθησαν δημοτικά τραγούδια από πολυμελές συγκρότημα που αποτελούνταν από τον Γιώργο Βελισσάρη, Βαγγελιώ Χριστιά, Φιλιώ Πυργάκη και Χρήστο Νίκου με κλαρίνο τον Σωτήρη Κοκόρη. Ο κόσμος χόρεψε με την ψυχή του και το ευχαριστήθηκε ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα του. Για όσους επέλεξαν να πάνε στη Νήσσα αψηφώντας τον άσχημο καιρό δικαιώθηκαν. 
την εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι, βουλευτές, πολιτευτές ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αγρινίου, εκπρόσωποι του Δήμου, πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων. Στις 5 περίπου το απόγευμα μια δυνατή χειμωνιάτικη βροχή χάλασε την φινάλε της εκδήλωσης και δεν άφησε να διασκεδάσουν όσους ήρθαν προς το τέλος της εκδήλωσης. 
αρόλο που ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος φέτος στην εκδήλωση λίγοι ήταν αυτοί που πτοήθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλους που αυτές τις μέρες μόχθησαν για την εκδήλωση αυτή.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ BLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου