3 Μαΐου 2012

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΕΤΙΝΩΝ

ΦΩΤΟ: Γιώργος Κουβέλης 
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28 Απρίλη 2012) ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας. Οι εκδηλώσεις του είδους αυτού, δίνουν την ευκαιρία να συναντιούνται συντοπίτες με κοινή πολιτιστική παράδοση, να κρατούν επαφή, να ανταλάσσουν απόψεις, ... 

...να παίρνουν πρωτοβουλίες προσφοράς και βελτίωσης της ζωής στο γενέθλιο τόπο, στον οποίο όπως διαπίστωσα όλο και περισσότεροι σκοπεύουν όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις τους οικογενειακές και επαγγελματικές, να διαβιούν σ΄αυτόν μεγάλο διάστημα του έτους. Επίσης είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση, (σχετικά οικονομική) αυτή την δύσκολη εποχή. 




Αυτό που επίσης διαπιστώνω, ίσως βέβαια να είναι υποκειμενική άποψη αυτό θα το κρίνεται εσείς, είναι ότι η πρόθεση και διάθεση για “επίδειξη” που υπήρχε σε τέτοιες εκδηλώσεις παλαιότερα, προ 20ετίας ας πούμε, δεν υπάρχει πιά. Οι άνθρωποι είναι πιό ζεστοί, πιό φιλικοί, πιό προσγειωμένοι, πιό ώριμοι… Αν λοιπόν είχατε σχηματίσει κακή εντύπωση για τις εκδηλώσεις αυτού του είδους ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε. 




Όσοι παρευρέθηκαν, περισσότερο απ΄ όλα απόλαυσαν άκουσαν και χόρεψαν το δημοτικό πρόγραμμα, με τον αξιόλογο συντοπίτη Αετινό τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Θανάση Αναγνωστέλλο και τον κορυφαίο κλαριτζή,κατά τη γνώμη μου το πρώτο και καλύτερο κλαρίνο που συνεχίζει επάξια την Ξηρομερίτικη παράδοση, Βασίλη Μαρκόπουλο με τη ζυγιά του.




Φωτογραφίες απ΄την εκδήλωση:
Από http://maheras.wordpress.com/
και ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου