15 Μαΐου 2012

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας

Με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων θα τιμήσει η Πάτρα, την προσεχή Κυριακή 20 Μαΐου, την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Η δοξολογία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αμέσως μετά το τέλος της οι εκπρόσωποι των αρχών θα μεταβούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. 
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. «Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους, που διήρκησαν από το 1916 μέχρι και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ελλήνων του Πόντου σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς», αναφέρεται στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου