15 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Βαρεμένος - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερχείλισης της Λυσιμαχίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 14 Φεβρουαρίου 2013 
Αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρα και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είχε χθες και σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, για το επείγον πρόβλημα της υπερχείλισης της Λυσιμαχίας και τους κινδύνους που δημιουργεί για περιουσίες και ζωές στην παραλίμνια περιοχή. 

Λόγω των πρόσφατων, ιδιαίτερα έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη της λίμνης έχει ανεβεί απειλητικά, πέραν των ορίων ασφαλείας, ενώ η διοχέτευση των υδάτων προς τον Αχελώο παραμένει ανεπαρκής, καθώς η διώρυγα δεν λειτουργεί λόγω ζημιών που έχει υποστεί. 
Μετά από αίτημα των κατοίκων εξετάσθηκε το ενδεχόμενο παροχέτευσης προς τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, λύση όμως που δεν είναι απαλλαγμένη από τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η σύσταση των υδάτων της λιμνοθάλασσας και να επιβαρυνθεί το περιβάλλον για τους υδρόβιους οργανισμούς. 
Ως έσχατη προσωρινή λύση, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εξετάζουν τη δυνατότητα διακοπής της επικοινωνίας με την Τριχωνίδα, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του νερού και να χαμηλώσει η στάθμη τους, εφόσον δεν συνεχισθούν οι βροχοπτώσεις. Υπέρ της λύσης αυτής συνηγορεί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, όπως ο εκπρόσωπός του ενημέρωσε τον βουλευτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου