18 Φεβρουαρίου 2013

Νίκος Σολδάτος: Έτοιμες οι μελέτες, ζητούν ένταξη…

Προσπάθεια στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, ώστε να αξιοποιηθούν οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί για την οδική σύνδεση του Ακτιου με την Λευκάδα και της Λευκάδας με την Βόνιτσα. 

Ο δήμαρχoς Νίκος Σολδάτος επιδιώκει οι μελέτες αυτές που ολοκληρώθηκαν, να αξιοποιηθούν μέσα από την ένταξη των δυο αυτών οδικών αξόνων στο ΕΣΠΑ, με δεδομένη και την άσχημη κατάσταση που έχουν σήμερα οι υπάρχοντες δρόμοι αλλά και την προοπτική που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την υλοποίηση του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία και της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας με την Αιτωλ/νία; 
Ο κ. Σολδάτος συγκεκριμένα είχε πρόσφατη επικοινωνία με την Ειδική Υπηρεσία Μεγάλων Έργων Δυτικής Ελλάδος (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ) και μέσα από την επικοινωνία αυτή πρόεκυψε ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το έργο της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με το νησί της Λευκάδας και της Λευκάδας με την Βόνιτσα. Οι μελέτες αυτές είχαν καθυστερήσει αρκετά τόσο λόγω τεχνικών δυσκολιών όσο και απρόβλεπτων παραμέτρων στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων. 
Όμως όπως φαίνεται με την ολοκλήρωση τους, ανοίγει ο δρόμος ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες ειδικότερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ένταξη των έργων αυτών στο τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, κάτι που ζητά με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος. 
Στην επιστολή ο δήμαρχος αναφέρει συγκεκριμένα: ”Δεδομένου ότι το έργο είναι απαραίτητο α. για την προοπτική δυναμικής ανάπτυξης του ΒΔ τμήματος της Αιτωλοακαρνανίας β. για την ολοκλήρωση του συνολικού σχεδιασμού των οδικών αξόνων στην περιοχή παράλληλα με την κατασκευή του Αμβρακία-Άκτιο γ. την σύνδεση τριών διαφορετικών περιφερειών (Ηπείρου-Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας) δ. για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής παρακαλούμε και για την δική σας παρέμβαση όσον αφορά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.”

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου