9 Σεπτεμβρίου 2013

Κλείνει και το κτηνιατρείο στην Κατούνα!

Αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής έχει προκαλέσει η πληροφορία για κλείσιμο του αγροτικού κτηνιατρείου στην Κατούνα. Σε μία κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή, η λειτουργία του είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. 

Το κλείσιμο του κτηνιατρείου θα προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα καιταλαιπωρία σε χιλιάδες κτηνοτρόφους που εξυπηρετούνται από την εν λόγω υπηρεσία, η οποία καλύπτει την μεγάλη γεωγραφική έκταση της Μεδεώνος. 
Εδώ και τώρα ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας πρέπει να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει το κλείσιμο και να μην γίνει πράξη η εισήγηση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής. 
Το AGRINIOREPORTER γράφει: Να κλείσουν τα κτηνιατρεία σε Κατούνα,Θέρμο, Ναύπακτο και Κατοχή εισηγείται η Διεύθυνση Κτηνιατρικής. 
-Β. Αντωνόπουλος: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα κρατήσουμε, έστω κι αν χρειαστεί να δουλεύουν εκ περιτροπής. 
Η έλλειψη προσωπικού είναι βασικά το επιχείρημα που επικαλείται στη σχετική εισηγητική της έκθεση η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, με την οποία ζητά την κατάργηση των Κτηνιατρείων σε τέσσερις περιοχές του νομού μας, όπου μάλιστα η κτηνοτροφία είναι ανεπτυγμένη, άρα και οι ανάγκες μεγάλες…
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com πρόκειται για τα κτηνιατρεία σεΚατούνα, Θέρμο, Ναύπακτο και Κατοχή. 
Μια τέτοια εξέλιξη μόνο προβλήματα δύναται να δημιουργήσει. Στην πραγματικότητα το ενδεχόμενο κλείσιμο των κτηνιατρείων αυτών θα αποτελέσει ένα ακόμη καίριο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δικαιολογημένα δηλώνουν οργισμένοι, πολύ περισσότερο όταν ακούνε τον υπουργό να μιλά για αναγέννηση της κτηνοτροφίας και άλλα τινά, όλως άσχετα με την πραγματικότητα που αυτοί αντιμετωπίζουν, όλως …κοροϊδευτικά! 
Μην ξεχνάμε ότι οι πληρωμές καθυστερούν, τα επενδυτικά σχέδια δεν εγκρίνονται, τα βοσκοτόπια περιορίζονται δραματικά, το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται, τα προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων μεγαλώνουν, οι τιμές παραγωγού πέφτουν, …τώρα θέλουν να κλείσουν και τα κτηνιατρεία. 
Κι αυτό με το πρόσχημα ότι δυο υπάλληλοι βγήκαν στη σύνταξη, μια πήρε την άδεια που δικαιούται για να γεννήσει το παιδί της… Ε, ας βρει ον τρόπο το κράτος να αντικατασταθούν. 
Κι αν είναι τόσο φοβερό να κάνει τρεις προσλήψεις, μιας και είναι της μοδός η περιβόητη κινητικότητα, ας ψάξει ο κ. υπουργός στα διπλανά γραφεία απ’ το δικό του και σ’ εκείνα τον φορέων και των υπηρεσιών που εποπτεύει …και θα βρει πολλούς κτηνιάτρους. Οι οποίοι και πρέπει να βρίσκονται κοντά στον κτηνοτρόφο, όχι στην Αθήνα. Εκτός πια κι αν στο Σύνταγμα βόσκουν κοπάδια…
Ο αντιπεριφεριάρχης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, στον οποίο απευθυνθήκαμε, δηλώνει στο agrinioreport.com ότι την τελική απόφαση δεν θα την λάβει,φυσικά, η υπηρεσία που κάνει την εισήγηση… και πως πρόθεση του ιδίου είναι να αναζητηθούν λύσεις για να μην κλείσουν τα κτηνιατρεία: 
«Δυστυχώς προσλήψεις δεν μπορούμε να κάνουμε. Η μόνη εφικτή λύση ετούτη την ώρα είναι να λειτουργούν εκ περιτροπής τα κτηνιατρεία. Δυο μέρες το ένα-δυο μέρες το άλλο, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχει ακόμη καμιά απόφαση όμως. Έχουμε την εισήγηση, θα μελετήσουμε όλες τις ενελλακτικές…»

Aπό http://agrinioreport.com
ΦΩΤΟ: http://katounanews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου