16 Απριλίου 2014

Προχωρά η υλοποίηση του έργου «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

 Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενή τομέα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει την εφαρμογή της στρατηγικής που έχει εκπονήσει ώστε να τονωθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η ανταγωνιστικότητα, η εξωστρέφεια και να στηριχθούν οι αγρότες ολόκληρης της Περιφέρειάς μας.


Για αυτό το σκοπό και προκειμένου να ενημερωθεί ευρύτερο κοινό ενδιαφερόμενων, παρουσιάστηκε στο Αίγιο, σε ειδική εκδήλωση το έργο «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» στον συνεδριακό χώρο Πολύκεντρο, σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων σε Αγρίνιο, Αμαλιάδα και Πάτρα, ενώ άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες.
Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και αγρότες, από τους οποίους ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος ζήτησε να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του καλύτερου αποτελέσματος για την ενίσχυση όλων των αγροτών και κυρίως των νέων ανθρώπων που θέλουν να επιστρέψουν στην πρωτογενή παραγωγή.
«Το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων είναι ένα από τα στοιχεία της στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες αφορούν το καλλιεργητικό πλάνο, το βασικό εργαλείο του αγρότη, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα, που έχει Καλλιεργητικό Πλάνο, από τις αρχές του 2012, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, την προώθηση της συμβολαιακής γεωργίας στην περιοχή μας και το Δημοπρατήριο» σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος.
Και συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Υλοποιούμε ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο, ένα σύνολο αναπτυξιακών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, που υπηρετούν αυτόν ακριβώς τον στόχο. Την ενίσχυση του πρωτογενούς μας τομέα. Το «Καλάθι» μας είναι το πρώτο Ηλεκτρονικό Καλάθι Περιφέρειας που έχει ανάδοχο και ήδη υλοποιείται».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν πως ήδη έχουν καταχωρηθεί στην online βάση και στον γεωγραφικό χάρτη, δεδομένα περίπου 350 αγροτικών επιχειρήσεων, με πλήρη αναφορά στα στοιχεία των καταχωρηθέντων και με δυνατότητες αναζήτησης, ενώ είναι έτοιμη και η φόρμα καταχώρησης όσων ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα και θέλουν να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στο Ηλεκτρονικό Καλάθι.
«Όταν ολοκληρωθεί και μας παραδοθεί ο χάρτης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διαθέτει μια γεωγραφική υποδομή την οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει για την αποτύπωση και άλλων πληροφοριών πέραν του αγροτικού τομέα» προσέθεσαν οι υπεύθυνοι του έργου, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως η Περιφέρεια την ίδια ημέρα με την εκδήλωση κατοχύρωσε στο διαδίκτυο το όνομα www.agrocart.gr και www.eagrocart.gr
Η πιλοτική λειτουργία της πλατοφόρμας του «Ηλεκτρονικού Καλαθιού» έχει ξεκινήσει και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο σύνδεσμο www.pde.gov.gr/agrocart.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου