1 Απριλίου 2014

Κώστας Τριαντακωνσταντής: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ –ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Εισαγωγικά επισημαίνουμε ότι για ότι ακολουθεί δεν υπονοούμε τον χρηματισμό κανενός. Τη πολιτική διαχείριση εξετάζουμε.
Από τη διαύγεια του Δήμου –Ακτίου Βόνιτσας αντιγράφουμε: ΑΔΑ :ΒΙΨ6Ω6Ζ-ΧΨΔ .Αριθ.απόφασης 234/2013( 4-12-2013)
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 1.185.996,59 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ 9.495.573,28 ΕΥΡΩ
ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 57.900,00 ΕΥΡΩ
ΝΕΑ ΕΡΓΑ 489.000,00 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11.228.469,87
ΕΥΡΩ.
ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Δ4 ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΟΛΟ 34.000,00 ΕΥΡΩ.
Ζητήσαμε από το Δήμο μας τα ποσά(ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΤΑ) που χρωστάνε 20 μεγαλοοφειλέτες .Με το έγγραφο που μας έστειλε ο Δήμος με αριθμό πρωτοκόλλου 651α/14-02-2014 προκύπτει ότι το συνολικό ποσό των 20 μεγαλοοφειλετών είναι περίπου 2.800.000 ευρώ. .
Με έκπληξη, πίκρα και απογοήτευση διαβάσαμε το τεράστιο αυτό ποσό.
Με μια πρόχειρη ματιά προκύπτει ότι τ0 25% περίπου του τεχνικού προγράμματος χρεωστάνε 20 μεγαλοοφειλέτες. Το ποσό δε για τις παιδικές χαρές και τον αθλητισμό αντιστοιχεί περίπου στο χρέος ενός μεγαλοοφειλέτη.
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε των οικονομικών και υποψήφιε Δήμαρχε, μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ είναι αυτή συνετή οικονομική πολιτική;<<.Ωστόσο προσπαθούμε να βάζουμε στο ταμείο του Δήμου τα οφειλόμενα, χωρίς να εξαντλούμε τους δημότες μας>> (συνέντευξη του κ Δημάρχου Εφημερίδα<< αιχμή >>) ; Είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας των Δημοτών; Ποιού τα συμφέρονται εξυπηρετεί των πολλών ή των λίγων; Είναι οι Δημότες ίσοι ; Έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις; Υπάρχουν χαζοί και κορόιδα που πληρώνουν και κάποιοι άλλοι όχι; Στο συνταξιούχο του ΟΓΑ έγινε περικοπή 30 ευρώ, στους άλλους μισθωτούς και συνταξιούχους άλλαξε η ζωή μας με τεράστιες περικοπές με το επιχείρημα ότι καταρρέει η χώρα. Ο Δήμος ως οφείλει γιατί δεν εισπράττει τα χρήματα αυτά;
Πόσα έργα μικρά ή μεγάλα θα γίνονταν με αυτά τα χρήματα;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Κάναμε αίτηση στον κ πρόεδρο του ΔΣ να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 28-3-2014.Ο κ πρόεδρος δεν το έθεσε θέμα ημερησίας διάταξης. Κάναμε διαδικαστική πρόταση στη συνεδρίαση να γίνει εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 95 του κώδικα Δήμων και κοινοτήτων. Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή . Έγινε πρόταση να συζητηθεί στην άλλη συνεδρίαση του ΔΣ(χωρίς να παρθεί δεσμευτική απόφαση).
Αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 95 που αφορά τη σύγκλιση του ΔΣ. << Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η δημαρχιακή επιτροπή ή το ένα τρίτο τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση , στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθει δίμηνο, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.>>( νόμος 3463/2006).
ΚΑΛΟΥΜΕ το κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων να κάνουν αίτηση άμεσης σύγκλισης του ΔΣ με θέμα << Οφειλές δημοτών-ενημέρωση για το συνολικό ύψος και τον ακριβή αριθμό των οφειλετών-προτάσεις για την είσπραξη>>
Επειδή ως γνωστό επίκεινται η προεκλογική περίοδος οι Δημότες πρέπει να ενημερωθούμε .Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Αν κάποιοι φοβούνται τη διαφάνεια, τον έλεγχο και το διάλογο τους πληροφορούμε ότι το Δημοκρατικό παιχνίδι έχει κανόνες.
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Φερεντίνε, κύριε Αποστολάκη το ξέρατε ναι ή όχι το πρόβλημα. Αν το ξέρατε γιατί δεν ενημερώσατε ποτέ τους Δημότες;
ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ , ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ .
Αγαπητοί συνδημότες που χρωστάτε χρήματα στο Δήμο δεν έχουμε προσωπικά κάτι μαζί σας .Εξάλλου δεν γνωρίζουμε κανέναν. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά σας ρωτάμε ευθέως. Τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων(για παράδειγμα) τους πληρώνουμε ναι ή όχι; Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί.
Καλούμε τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων να πάρουν θέση στο θέμα των οφειλών και να μην εντάξουν στα ψηφοδέλτια τους άτομα που δεν είναι οικονομικά εντάξει απέναντι στο Δήμο. Τούτο επιβάλλεται από στοιχειώδεις λόγους δεοντολογίας.
Καλούμε επίσης τον αποτυχημένο απερχόμενο Δήμαρχο να επιδιώξει με δική του πρωτοβουλία να συζητηθεί-παρθεί απόφαση του ΔΣ για την είσπραξη των χρεών. Είναι ή μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει.
Τούτη τη φορά το παιχνίδι θα παιχτεί με καθαρά όρους πολιτικούς. Οι Δημότες αφού ενημερωθούμε πλήρως να κάνουμε την εκλογή μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ;
1) Αυτοί μου μιλούσαν για διαφάνεια άραγε που βρίσκονται;
2) Ο κ Δήμαρχος και ο κ Φερεντίνος θα μας πουν πόσο στοίχισε το κάθε κοινόχρηστο ποδήλατο;
3) Ας αναλογιστούν κάποιοι πόσες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα ζουν με ποσά κάτω των 15.000 ευρώ το χρόνο. Και μετά ας το χαρακτηρίσουν μικροποσό.
4) Τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του τεχνικού προγράμματος 2014 θα τα σχολιάσουμε σε άλλη παρέμβαση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου