6 Μαΐου 2014

Διακήρυξη Αρχών με επίκεντρο τον άνθρωπο για τον Απόστολο Κατσιφάρα και τον συνδυασμό του

 Με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο, τον συμπολίτη μας και πως θα μπορέσουμε ακόμη περισσότερο να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του, δημιουργήθηκε η Διακήρυξη Αρχών για τις Περιφερειακές Εκλογές 2014 του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Σήμερα από το εκλογικό κέντρο στο κέντρο του Αγρινίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Ιωάννης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε την Διακήρυξη Αρχών, στη διάρκεια συνέντευξης που έγινε με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτική Ελλάδας και εκ νέου υποψηφίου Απόστολου Κατσιφάρα, της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά και υπ. Περιφερειακών Συμβούλων.

Με την σημερινή ανακοίνωση στο Αγρίνιο, ξεκινά να αναπτύσσεται στους πολίτες η ατζέντα, το πρόγραμμα, ο απολογισμός, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι του συνδυασμού, αλλά και του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια, θέτοντας ως βάση το αξιακό υπόβαθρο και το οραματικό πλαίσιο για μία καλύτερη Δυτική Ελλάδα.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια και των τρεισήμισι χρόνων που βρίσκεται ο συνδυασμός μας στο ‘τιμόνι’ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την έναρξη του νέου θεσμού του ‘Καλλικράτη’, στηριχτήκαμε στην ιδρυτική διακήρυξή μας του 2010 και αυτήν προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε, στηριζόμενοι στη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση, την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη της περιοχής μας, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του» υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οικοδομήσαμε και συνεχίζουμε να οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία μας, ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες που αξιοποιούν την ικανότητα των πολιτών και ενισχύουν την συμμετοχή τους».

Και συνέχισε: «Μπορούμε τώρα, να συνενώσουμε τις δυνάμεις της Δυτικής Ελλάδας να γεφυρώσουμε τις ιστορικές μας διαδρομές, να αδράξουμε ενέργεια από την «Δυτική Ελλάδα - Περιφέρεια γεμάτη με αντιθέσεις». Να διαμορφώσουμε από κοινού ένα νέο ολοκληρωμένο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, να επαναφέρουμε στη δημόσια ζωή και λειτουργία, αξίες όπως η συμμετοχικότητα, η ισότητα, η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία που βρίσκονται σήμερα στον πυρήνα μιας νέας έντιμης και εμπνευσμένης διακυβέρνησης. Μπορούμε να αναδείξουμε τη Δυτική Ελλάδα σε πρότυπο δημοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας. Η οργάνωση και η λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνιστά για την παράταξη μας μια μεγάλη πρόκληση: Να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα ένα πρότυπο τοπικής δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε πως όραμα της αυτοδιοικητικής παράταξης είναι «μια Περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως γνήσια αντιπροσωπευτικός δημοκρατικός θεσμός, με αυτοτέλεια, με ανεξαρτησία και ισχυρή πολιτική παρέμβαση και εξαγγέλλουμε σήμερα, ένα πλαίσιο αρχών και δεσμεύσεων μας απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Τα δικαιώματα του πολίτη της Δυτικής Ελλάδας. Το Δικαίωμα στην πρόοδο».

Απευθύνεται η παράταξη σε όλους ανεξαιρέτως, καλώντας τους να κάνουν μια νέα αρχή, να χτίσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, όχι στα λόγια, αλλά μέσα από πράξεις που καθοδηγούνται από έναν κώδικα αρχών και αξιών.

Ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα δεσμεύεται πως θα μείνει προσηλωμένος στην ιδέα της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης, με ισχυρή διεκδικητική φωνή απέναντι στην κεντρική εξουσία και ισότιμα προς όλους, προκειμένου να καταστήσει την Δυτική Ελλάδα πόλο ανάπτυξης και απασχόλησης με ένα νέο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Παράλληλα, δέσμευσή του αποτελεί πως δεν θα επιτρέψει, η οικονομική κρίση να αποτελέσει άλλοθι για την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα υπονομεύουν τον φυσικό μας πλούτο και θα διαιωνίζουν ένα ξεπερασμένο αναπτυξιακό πρότυπο.

«Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα κατοχυρώνει έμπρακτα τις διαδικασίες διαβούλευσης και δημοκρατικού προγραμματισμού. Μια σύγχρονη δημοκρατική περιφέρεια, η οποία θα σχεδιάζει με τον πολίτη, θα υλοποιεί για τον πολίτη και θα απολογείται στον πολίτη» σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι θα εργαστούμε για να γίνει το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματικά κορυφαίο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού. Όραμά μας μια Περιφέρεια πρότυπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του πολίτη, στη διαφάνεια της διοίκησης, στην άσκηση του κοινωνικού ελέγχου. Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι θα παλέψουμε για την κατοχύρωση της αξιοπρέπειας των πολιτών. Δεσμευόμαστε, τέλος, ότι θα αγωνιστούμε για να γίνει πράξη στην Δυτική Ελλάδα ένα κορυφαίο πρόταγμα της δημοκρατίας, η ισότητα μεταξύ των πολιτών. Οραματιζόμαστε μια Περιφέρεια που θα μάχεται για την κατοχύρωση των θεμελιωδών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Και κατέληξε, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού του Α. Κατσιφάρα, ο κ. Γιαννακόπουλος:

«Πολίτες της Δυτικής Ελλάδας,

Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στο χάσμα λόγων και πράξεων να συνάψουμε ένα συμβόλαιο τιμής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Δέσμευση της παράταξης μας θα είναι το φως, η διαφάνεια και η διαύγεια σε κάθε πτυχή της δημόσιας λειτουργίας μας.

Δικαίωμά σας είναι να οραματίζεστε να αλλάξει ο τόπος μας, να βγει το γρηγορότερο από τη θέση που οι λαθεμένες πολιτικές και οι φαύλες πρακτικές των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια τον έχουν οδηγήσει.

Είναι το δικαίωμα στην πρόοδο της Δυτικής Ελλάδας.

Και αυτό είναι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου