3 Ιουλίου 2014

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου:  

«Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, παρά την αδήριτη ανάγκη να ενισχυθεί και όχι ανασταλεί ένα αεροδρόμιο στην Αιτωλοακαρνανία, αποφασίσθηκε πλέον και επίσημα να κλείσει το Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου (πρώην 132 Σμηναρχία Μάχης), με πρόσχημα την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και λέμε πρόσχημα, διότι αποφασίσθηκε -για ακόμα μία φορά- να καταργηθεί μία δομή, χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη αξιολόγηση, χωρίς να προβλέπεται μελλοντικός σχεδιασμός αξιοποίησης των υποδομών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ανθρώπινο δυναμικό.

Είχαμε τονίσει ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα ήταν δέον να λειτουργήσει με νέα χρήση, με έμφαση στις εμπορευματικό χαρακτήρα, ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή και σημείο αναφοράς για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Είχαμε επιπλέον προτείνει να ληφθεί υπόψη η πρόταση για μετεγκατάσταση εκεί πυροσβεστικών αεροσκαφών, ώστε να διευκολύνεται η πυρόσβεση κοντινών περιοχών.
Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν τουλάχιστον απογοητευτικές και πλέον βρισκόμαστε προ τετελεσμένων.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η διαχρονική εγκατάλειψη και υποβάθμιση περιοχών και δομών της Αιτωλοακαρνανίας. Περιμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για αυτήν την απόφαση. Εμείς τουλάχιστον, θα συνεχίσουμε να το «παρενοχλούμε». »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου