18 Ιουλίου 2014

Τρίτη 19 Αυγούστου η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής Ακτίου Βόνιτσας με Δήμαρχο τον Γ. Αποστολάκη

Ο Καλλικράτης (Νόμος 3852/2010) αναφέρει στο άρθρο 52 ότι ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) της νέας Δημοτικής Αρχής, ορίζεται από τον εκλεγέντα Δήμαρχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚATOYNA NEWS ο νέος Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης προσανατολίζεται να γίνει η ορκωμοσία του, την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014, το απόγευμα.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ο νέος Δήμαρχος, Γιώργος Αποστολάκης θα αποστείλει πρόσκληση σε όλους του εκλεγέντες, στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, και θα τους καλεί να δώσουν τον προβλεπόμενο, από το νόμο όρκο, σε μια τελετή που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα.

Νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης)
Αρθρο 52
Ορκωμοσία των δημοτικών αρχών

1.Μετά την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι τοπικοί εκπρόσωποι κοινοτήτων πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους δίνουν τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
2.Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) ορίζεται από τον εκλεγέντα δήμαρχο.
3.Για την ορκωμοσία συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από το δήμαρχο, τους συμβούλους και τους τοπικούς εκπροσώπους που ορκίστηκαν.
Το πρακτικό αυτό συντάσσεται σε δύο (2) αντίτυπα, από τα οποία το ένα αντίτυπο παραμένει στο δήμο και το άλλο αποστέλλεται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τα προαναφερόμενα πρόσωπα αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους από την ημέρα της εγκατάστασης.
4. Σε όσες περιπτώσεις η ορκωμοσία δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας, ο δήμαρχος καλεί τον επιτυχόντα προς ορκωμοσία εντός πέντε (5) ημερών, αφότου του γνωστοποιήθηκε η άρση των λόγων.
5. Αν γίνει δεκτή η ένσταση που ασκήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 47 και ακυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η απόφαση του άρθρου 44, η διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων επαναλαμβάνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου που εκλέγεται με βάση τη δικαστική απόφαση.
 
AΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου