1 Μαρτίου 2015

Κατούνα: Ο «φτωχός συγγενής» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας!

Αφροδίτη Μπουμπούλη –Φραγκογιάννη* 
Δημοτική σύμβουλος Ακτίου Βόνιτσας 
            Με αφορμή την ανάρτηση στη Διαύγεια της λήψης απόφασης της συνεδρίασης του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας η οποία συνεδρίασε στις 20-02-2015 με θέμα την διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων θα ήθελα να γνωστοποιήσω στους Δημότες την ξεκάθαρη θέση μου η οποία μέσα απο τα πρακτικά αλλοιώθηκε, παρερμηνεύτηκε και διατυπώθηκε στο τέλος λάθος.  
   Ως Δημοτική Σύμβουλος Μεδεώνος διαφώνησα όταν απο την συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού γνωστοποιήθηκε στο σώμα πως οι πιστώσεις για την διοργάνωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων χρηματοδοτούσε την Δημοτική Ενότητα Βόνιτσας με 7.000 ευρώ, την Δημοτική Ενότητα Παλαίρου με 4.000 ευρώ   και την Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος με το ποσό των 1.000 ευρώ! 
     Με έκπληξη άκουσα την άνιση κατανομή των χορηγούμενων ποσών και ζήτησα απο τον πρόεδρο Παντελή Αποστολάκη, να μου απαντήσει γιατί ο πρώην Δήμος Μεδεώνος είχε την μικρότερη – προκλητικά χορηγία για την διοργάνωση των Καρναβαλικών του εκδηλώσεων!

       Η απάντηση του κ. Π. Αποστολάκη ήταν ούτε λίγο, ούτε πολύ πως η Κατούνα δεν διαθέτει παράδοση σε καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν έχει να επιδείξει κάτι ξεχωριστό σε σύγκριση με την Βόνιτσα και την Πάλαιρο! 
 
    Ως πρόεδρος λοιπόν και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αρχαία Μεδεών” ο οποίος με Συλλόγους της περιοχής έχουμε ξεκινήσει επιτυχημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις απο το 2008 αρνήθηκα να ψηφίσω την άνιση έγκριση των εν λόγω πιστώσεων θεωρώντας την κατανομή ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΗ και ΆΔΙΚΗ για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μεδεώνος! 
      Απο τις 19/01 /2014 οπου είχε συζητηθεί αρχικά το θέμα και έγιναν γνωστές οι πιστώσεις πρότεινα στον κ. Αποστολάκη να αυξήσει το ποσό που προβλέπονταν για τη Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος στα 4000 ευρώ όπως και στην περίπτωση της Παλαίρου κάτι το οποίο τελικώς δεν έγινε στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 20-02 -2015! 
       Η Κατούνα αντιμετωπίστηκε ξανά ως ΦΤΩΧΗ ΣΥΓΓΕΝΗΣ και φυσικά αρνήθηκα με την ψήφο μου να συμβάλω στην άνιση αντιμετώπιση που είχε εξασφαλίσει και προεξοφλήσει  η Δημοτική Αρχή για την περιοχή της Κατούνας. 
    Αφού μέσα στη συνεδρίαση δέχθηκα απο τον κ. Αποστολάκη προσωπικές επιθέσεις γύρω απο την δραστηριοποίηση του Καρναβαλιού στη Κατούνα τα προηγούμενα χρόνια , οι οποίες σημειωτέον καταδικάστηκαν απο το μέλη  του Κ.Κ.Μ στη συνέχεια υπεραμύνθηκα του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος για μεγαλύτερη χρηματοδότηση και στο τέλος καταψήφισα όπως υπέβαλλε η συνείδηση μου και ζήτησα να γραφτούν στα πρακτικά όλα όσα ελέχθησαν απο τις δυο πλευρές στη συνεδρίαση! 
      Με μεγάλη έκπληξη στη Διαύγεια είδα να αναφέρεται οτι απλά μειοψήφησα με την ασαφή αιτιολογία πως το Καρναβάλι ξεκίνησε στη Κατούνα το 2008! Για να δικαιολογήσει την προκλητικά άνιση κατανομή η Δημοτική Αρχή στην ψηφοφορία επικαλούνταν άρνηση των Συλλόγων της Κατούνας για περισσότερη ενεργή συμμετοχή στα καρναβαλικά δρώμενα, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για συγκεκριμένο Σύλλογο ο οποίος ξεκίνησε το Καρναβάλι στην Κατούνα και του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. 

      Σας παραθέτω τα πρακτικά της συνεδρίασης όπως δημοσιοποιήθηκαν στη διαύγεια, τις άνισες πιστώσεις ανα δημοτική ενότητα και τα συμπεράσματα τα αφήνω στην κρίση των δημοτών του διευρυμένου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, αλλά ιδίως στην κρίση των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος την οποία ο κ. Παντελής Αποστολάκης βρίσκει να μην έχει αποκριάτικη παράδοση! 
ΒΟΝΙΤΣΑ
ΠΑΛΑΙΡΟΣ 
ΚΑΤΟΥΝΑ
        Στις δημοκρατικές κοινωνίες κ. Αποστολάκη και στις δημοτικές αρχές στις οποίες κυριαρχεί η ίση μεταχείριση, δεν μπορεί να αποτελεί εξήγηση στον αποκλεισμό της Κατούνας, και κατ επέκταση των γειτονικών χωριών οτι δεν έχει παράδοση στις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις η περιοχή! 
      Έτσι δεν προάγεται ούτε η πολιτιστική συνεργασία με τους Συλλόγους και τους φορείς της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας την οποία υποτίθεται πως επιζητείτε και επικαλείστε, ούτε η δημιουργικότητα με εκδηλώσεις ποιότητας!

Αφροδίτη Μπουμπούλη –Φραγκογιάννη 
*Δημοτική σύμβουλος Ακτίου Βόνιτσας, Μέλος του συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ







 
ΑΠΟΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου