6 Απριλίου 2015

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής: Ενημέρωση για τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. στην Κατούνα

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ –ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Γράφει ο :Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής Μαθηματικός.

Την Κυριακή 5-4-2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στη Κατούνα. Είμαστε παρών στη συνεδρίαση και όπως δεσμευτήκαμε , σας ενημερώνουμε.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1
Μετά από πολλές αιτήσεις συμβατικές και ηλεκτρονικές , πολλά τηλεφωνήματα στον κ Δήμαρχο  , τη δημοσίευση από την φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα είχαμε την εξής θετική εξέλιξη.
Ο κ Δήμαρχος δεσμεύτηκε δημοσίως ότι στο μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στη Πάλαιρο , θα τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης:
 << Εγκαταστάσεις επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου- Δέπος- Πογωνιάς και υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς των λυμάτων>>.
Μάλιστα πρότεινε σύμφωνα με την τελευταία αίτηση μου να είμαι εισηγητής του θέματος. Το αποδέχομαι μετά χαράς.
 Με αίσθημα ευθύνης θα παρουσιάσω  το όλο θέμα( ασχολούμαι εδώ και αρκετό καιρό σε πολλά επίπεδα, αφιερώνοντας χρόνο , χρήμα, κάνοντας ταξίδια, περιμένοντας ώρες σε προθαλάμους) και θα θέσω προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο μια λύση εφικτή, μελετημένη και λυτρωτική για το τόπο.
Ο ΟΡΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-_ΠΟΓΩΝΙΑΣ πρέπει να παραμείνει καθαρός.

Σήμερα σας ενημερώνω ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στη διοχέτευση των λυμάτων μετά από επεξεργασία στη θάλασσα. Το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές . Δεν μας ανήκει. Εμείς απλά το διαχειριζόμαστε.
Καλώ τους φορείς και τους Δημότες να παρευρεθούν στη Συνεδρίαση  και μέσα από δημοκρατικό διάλογο να πάρουμε μία ιστορική απόφαση, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, για το θέμα.

Από καρδιάς ευχαριστώ το palairosnews για τη δημοσίευση όλων των άρθρων μου χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και μη αφαιρώντας ή προσθέτοντας τίποτε .
Αγαπητοί φίλοι προσφέρεται υψηλή υπηρεσία στην ενημέρωση των δημοτών. Να είστε καλά. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2
Κάποιοι από τους αρμόδιους πρέπει να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη από τους συνδημότες της Κατούνας,  γιατί τους εξαπάτησαν σε δύο τουλάχιστον θέματα.
1) Το έργο του βιολογικού της Κατούνας. Μας έλεγαν να αγοράσουμε το χωράφι, και αμέσως το έργο θα δημοπρατηθεί , γιατί τα 10.000.000 ευρώ διαφορετικά τα χάνουμε. Το μόνο που έγινε ,είναι ότι το χωράφι αγοράστηκε έναντι του γνωστού αστρονομικού ποσού.
Σας πληροφορώ δημοσίως ότι την υπόθεση την έστειλα προς έλεγχο στα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Ως γνωστό ό έλεγχος δεν κατηγορεί κανέναν. Το πόρισμα του ελέγχου  όταν μου δοθεί ,θα το ανακοινώσω.
2) Σας υποσχέθηκαν ότι θα πληρώνετε 50 ευρώ το εξάμηνο για το νερό. Και εδώ σας εξαπάτησαν. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την έχω. Δεν την έστειλαν στην Αποκεντρωμένη  Αυτοδιοίκηση γιατί ήταν παράνομη. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Προεκλογικά σας τα είπαμε . Δεν μας πιστεύατε. Μας χαρακτήρισαν( πολλές πλευρές) υπερβολικούς ,για να χρησιμοποιήσω το πλέον κομψό χαρακτηρισμό,  που μου αποδόθηκε προσωπικά. Δεν επιχαίρω για την πλήρη δικαίωση μου.
Σας παρακαλώ όμως να προβληματιστείτε για το ποιοι σας έλεγαν αλήθεια και ποιοί όχι.
Για το θέμα των σφαγείων και το θέμα των λουτρών Τρύφου έφυγα από το Δημοτικό Συμβούλιο αρκετά αγανακτισμένος για την ανεπάρκεια των κινήσεων από πολλές  πλευρές .Σταματώ εδώ σήμερα για τα δύο θέματα . Και τα δύο έχουν πολύ δρόμο .
Ανάλογα με τις εξελίξεις θα επανέλθουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.
Ο κ Δήμαρχος μας ενημέρωσε( αναγκάστηκε )  ότι μέχρι σήμερα το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου αγγίξει τα 2.500.000 ευρώ( αυτό που παρέλαβε) . Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Είπε καθημερινά φτάνουν απαιτήσεις χρηματικές από τρίτους χωρίς να προσδιορίσει το ύψος. Στο επόμενο Συμβούλιο ίσως είπε, θα πω λεπτομέρειες.
Τυχαίο; Όχι βέβαια. Μεθόδευση κάνει τόσο καιρό . Πάντως τα δημοτικά τέλη τα αύξησε υπερβολικά και τον απολογισμό του 2013 τον ψήφισε η δημοτική του ομάδα.
Εκτός των τριών Αντιδημάρχων ( του κ Στούπα, του κ Τσακάλη και του κ Σώζου) που δεν ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο , του κ Πάντα που ψήφισε όχι και δύο συμβούλων του που ψήφισαν όχι . Τυχαία δεν ήρθαν ; Όχι βέβαια.
Δεν είχαν το πολιτικό θάρρος ούτε της θετικής , ούτε της αρνητικής ψήφου.
Αν δεν ψηφίζονταν ο απολογισμός του 2013 ,στο Δήμο θα γίνονταν Διαχειριστικός και Οικονομικός έλεγχος. Ποιοι και γιατί δεν ήθελαν να γίνει; Προβληματιστείτε  και αφήστε το χρόνο να κυλίσει .Αυτό κρατήστε το και θα επανέλθουμε.
Ο Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στο Δήμος μας από συστάσεως του είναι μονόδρομος. Με τον έλεγχο δεν κατηγορείται κανένας και για τίποτε.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη θα αναγκαστείτε να μας ενημερώσετε , τι ακριβώς  παραλάβατε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , Αγαπητοί συνδημότες, άνοιξε ο δρόμος ο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτ/νιας( Όχι Παλαίρου, και αυτό έχει μεγάλη σημασία) να υποδεχθεί σκουπίδια από μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας.
 Η απόφαση του ΔΣ να αντικατασταθεί ο Φορέας Διαχείρισης στερεών αποβλήτων από το Δήμο,  ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για δυσάρεστες εξελίξεις για το τόπο μας. Ενημερωθείτε- Σκεφτείτε- Αντιδράστε. Εύχομαι να διαψευστώ.
Όμως οι άφρονες πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του ΧΥΤΑ σε μια πύλη εισόδου της πατρίδας μας, ανάμεσα από δύο κόλπους και σε απόσταση αναπνοής από τις πηγές ύδρευσης , η πολιτικά υποκριτική επαναστατικότητα( λεωφορεία για Μεσολόγγι κλπ) και η σημερινή εξέλιξη θεωρώ ότι είναι καταστρεπτικές για το τόπο. Σήμερα στο ΧΥΤΑ πέραν της μερικού σκεπάσματος  των σκουπιδιών με χώμα  δεν γίνεται τίποτε άλλο.
Λέω προς κάθε κατεύθυνση.
Η λειτουργία του ΧΥΤΑ προϋποθέτει , να γίνεται πρώτα η σωστή ανακύκλωση.
Αν σήμερα γίνει έλεγχος από τους αρμόδιους στο ΧΥΤΑ ,πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Το πρόστιμο που θα επιβληθεί στο Δήμο θα είναι τεράστιο. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά από άλλα μέρη, εντός και εκτός νομού.

Μην διανοηθείτε, να έρθουν σκουπίδια από άλλους νομούς και από όμορους Δήμους.

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη , ο κ Τσακάλης Νικόλαος δεν μπορεί,  να είναι πλέον Αντιδήμαρχος για τους παρακάτω λόγους:
1)      Είχε κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές του Μάη του 2014.
2)      Ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχε σε όλες της αποφάσεις της , που αφορούσαν τα καύσιμα και λιπαντικά και ταυτόχρονα η εταιρεία άμεσων συμφερόντων του ήταν προμηθευτής του Δήμου.
3)      Σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό πρωτ 14233 με ημερ 1/9/2014
      ( ΑΔΑ :77 Η8Ω6Ζ-ΦΩΓ)  ορίστηκε Αντιδήμαρχος από εσάς.
Ανάμεσα στις άλλες αρμοδιότητες του στη σελίδα 6 ( έξι) έχουμε:
Αρμοδιότητα για όλο το Δήμο
χ.  Η ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας των προμηθειών του δήμου και της αποθήκης υλικών.
Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα η εταιρεία άμεσων συμφερόντων του ακόμη και σήμερα είναι με απευθείας ανάθεση προμηθευτής του Δήμου.
Αυτό είναι πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτο.

  Αφού δεν έχει τη πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί.
Αντικαταστήστε τον εσείς.

Διαφορετικά έχετε προσωπικά μεγάλη πολιτική ευθύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου