24 Μαΐου 2015

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Ανακοίνωση για το ΧΥΤΑ Παλαίρου



Αγαπητοί Αναγνώστες
Σε πολλά άρθρα μου που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα τούτη τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έγραψα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο ΧΥΤΑ 3ης Γεωγραφικής ενότητας (όχι Παλαίρου) να μετατραπεί σε μια χωματερή πολυτελείας μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Κατούνα ήταν σε συζήτηση το θέμα.

<Περί προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν.Αιτωλ/νίας.>

(Εισηγητής κ. Κατσαμπίρης)
Εκεί αντέδρασα έντονα υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο που προέβλεψα ορθά ,να έρθουν σκουπίδια από άλλες περιοχές.
Ο κ Δήμαρχος είπε δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ Μπαλατσούρας με απέβαλε από την αίθουσα γιατί θορυβούσα. 
Του είπα ότι είναι τιμή μου που με αποβάλει από την αίθουσα για αυτό το θέμα. Βγήκα από την αίθουσα για λίγο και επανήλθα. Ολοι οι δημοτικοί της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ του παραπάνω θέματος ,που ουσιαστικά επιτρέπει να προβεί ο Δήμος σε προγραμματικές συμφωνίες με άλλους Δήμους. 
Δυστυχώς επαληθεύτηκα τόσο νωρίς.
Συμφωνώ με την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Στη τοπική δημοτική ιστορία όποιοι συνέβαλαν στη δημιουργία του ΧΥΤΑ ,γράφτηκαν με μαύρα γράμματα.
Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φροντίστε να μην γραφτή τε και σεις με μαύρα γράμματα. 
Φυσικά διαφωνώ με την μεταφορά σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ ( χωματερή πολυτελείας),εκτός από αυτά των Δήμων της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.


Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου