10 Ιουλίου 2015

Μια ζωγράφος (η Πανωραία Βάσση από την Κατούνα) που εκπροσωπεί επάξια το Ξηρόμερο!

Με έργα της που ήδη έχουν ξεχωρίσει και αγαπηθεί απο το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας συμμετείχε και η Ξηρομερίτισα Πανωραία Βάσση. Η κ. Βάσση έχει καταγωγή από την Κατούνα Ξηρομέρου και είναι αρκετά γνωστή στους καλλιτεχνικούς - εικαστικούς κύκλους της Αθήνας από τις δημιουργίες της.
Η Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης εγκαινίασε την Έκθεση Εικαστικών και Αγιογραφίας των μελών της Π.Ε.Λ Τμε τίτλο “ παρά θῖν” ἁλὸς ” που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο “ ΦΛΟΙΣΒΟΣ ” του Δήμου Π. Φαλήρου!
Στην έκθεση συμμετέχουν διακεκριμένοι ζωγράφοι όπως ο κ. Γιώργος Λένης μαθητής του γνωστού ζωγράφου Τάκη Σχοινά και της ζωγράφου Γιούλης Γκικοπούλου. Σε αυτό το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για την πρωτεύουσα και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου υπήρχε και Αιτωλοακαρνάνικο χρώμα.
Με έργα της που ήδη έχουν ξεχωρίσει και αγαπηθεί απο το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας συμμετείχε και η Ξηρομερίτισα Πανωραία Βάσση. Η κ. Βάσση έχει καταγωγή απο την Κατούνα Ξηρομέρου και είναι αρκετά γνωστή στους καλλιτεχνικούς - εικαστικούς κύκλους της Αθήνας απο τις δημιουργίες της.
Η συμπατριώτισσα μας παθιασμένη με την τέχνη ειναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και τα ζωγραφικά της έργα εμπνεύστηκε, κυρίως, από τη φύση και το ελληνικό τοπίο. Απο τα έργα της διακρίνουμε ένα πηγαίο ταλέντο και μια ρεαλιστική απεικόνιση του πραγματικού!
Η κ. Βάσση η οποία προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα στον εικαστικό χώρο έχει περισσότερο έργο να επειδείξει στο κομμάτι της αγιογραφίας. Η καλλιτέχνης εκπροσωπεί ένα ανανεωτικό πνεύμα στη ζωγραφική αποδεχόμενη με διακριτικότητα τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Στα έργα της η σχέση των μορφών με τον χώρο είναι απόλυτα συμμετρική με τάσεις προοπτικής ανάπτυξης, ενώ μορφολογικά κινείται σε αναγεννησιακά υποδείγματα, όπου τα πρόσωπα είναι απλά, πνευματικά πρότυπα με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.



Από http://www.paronetol.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου