11 Ιουλίου 2015

Ν. Μωραΐτης: Τραγική η κατάσταση με τις αποδεκατισμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες στον ν. Αιτωλ/νίας (VIDEO)

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας από τις αποδεκατισμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες, έφερε στη Βουλή οΝίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, με επίκαιρη ερώτησή του.
Όπως επεσήμανε, χιλιάδες κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση από τις σοβαρές ελλείψεις στα 9 κτηνιατρεία του νομού, όπου υπηρετούν μόλις 12 κτηνίατροι για την εξυπηρέτηση 11.500 μονάδων εκτροφής αιγοπροβάτων, με περίπου 1,5 εκατομμύριο ζώα και 300 μονάδες εκτροφής βοοειδών με πάνω από 20 χιλιάδες ζώα.

Επίσης υπάρχουν αρκετά τυροκομεία, όπου οι κτηνίατροι συμμετέχουν στις επιτροπές ελέγχου ΕΦΕΤ, όπως επίσης οι κτηνίατροι συμμετέχουν στις επιτροπές σταυλισμού. Οι περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες του νομού βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, και οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να διανύουν τεράστιες αποστάσεις για ένα εμβόλιο, για μια σφραγίδα. Ενώ η μη παρουσία δημόσιου κτηνιάτρου σε ολόκληρες περιοχές, έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση και διεύρυνση ακόμα περισσότερων προβλημάτων στην υγεία του εκτρεφόμενου ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Σγουρίδης, υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, παραδέχθηκε τα προβλήματα και τις ελλείψεις, και περιορίστηκε σε ευχολόγια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Νίκος Μωραΐτης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν απαντά επί της ουσίας στα προβλήματα. Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη ο εμπαιγμός και η υποκρισία όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που σπρώχνουν στον αφανισμό, στο ξεκλήρισμα, τους φτωχούς κτηνοτρόφους, για να μαζευτεί η κτηνοτροφική παραγωγή σε λίγα χέρια, σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου