27 Ιανουαρίου 2016

Δικαίωση Κώστα Τριαντακωνσταντή και Πογωνιάς

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ –ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΧΜΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και πλήρως δικαιωμένος. Για 28  ολόκληρους μήνες έδωσα ένα αγώνα. Δεν λογάριασα  ταξίδια από το τόπο εργασίας μου,  χρόνο, χρήμα, δυσκολίες ,  απαράδεκτους- αστήρικτους χαρακτηρισμούς από τα γνωστά σε μένα χαλκεία παραπληροφόρησης προς το πρόσωπο μου.

Τίμησα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν 246 κάτοικοι της Πογωνιάς του Στενού και της ευρύτερης περιοχής με τις υπογραφές τους και 30 που δεν μπόρεσα για ευνόητους λόγους να συναντήσω, αλλά μου εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους. Οι διαθέτοντες παραθεριστική κατοικία στη περιοχή  για μένα είναι συγχωριανοί.  
Σε όλους  εσάς και στα μέσα επικοινωνίας που ανέδειξαν το θέμα οφείλεται η εξέλιξη αυτή. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες που φιλοξένησαν τα άρθρα μου.
Άπαντες  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο παραδέχτηκαν ότι είχα δίκιο. Το ΔΣ ομόφωνα ψήφισε την απόφαση-απαίτηση  της Λαϊκής Συνέλευσης της Πογωνιάς , προσθέτοντας ένα επιπλέον στοιχείο. Γεγονός είναι ότι το ζήτημα βαίνει προς λύση.
Το ΔΣ  πήρε την απόφαση , βυτίο με έξοδα του Δήμου να τροφοδοτεί Πογωνιά- Στενό με νερό από τη Κορπή , μέχρι να δημιουργηθεί η καινούργια γεώτρηση.
Το επιπλέον στοιχείο που τέθηκε είναι. Να δημιουργηθεί καινούργια γεώτρηση στη θέση Ρούνες. Το νερό αυτό να καταλήγει στο μεριστή Παλαίρου- Πογωνιάς που δέχεται και το νερό από τη Κορπή. Έτσι Πογωνιά-Πάλαιρος-Στενό και ευρύτερη περιοχή θα υδροδοτείται με αυτό το μίγμα νερού.
Σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθεί καινούργια υδρομάστευση στη περιοχή Κορπής και καινούργιο δίκτυο για Πάλαιρο- Πογωνιά- Στενό και ευρύτερη περιοχή. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ικανή ποσότητα νερού υπάρχει στη περιοχή Κορπής και ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ.ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου. Αυτές έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση που είχαμε σαν  πρώην κοινότητα Πογωνιάς , από την πρώην κοινότητα Παλαίρου όταν είχαμε κοινό μεριστή. Εύχομαι –χωρίς να ελπίζω- να μην επαναληφθούν τα ίδια. Τους είπα ευθέως, τους απέναντι δεν τους εμπιστεύομαι. Από το παρελθόν έχουμε πικρά  πείρα.
Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους τους κατοίκους να πράξω στο μέλλον ότι είναι δυνατόν για την υλοποίηση της απόφασης. Δεν γνωρίζω τη ποσότητα του νερού που θα βγει  από τη γεώτρηση.
Δεδομένο είναι ότι θα ζητήσουμε από το Δήμο να μας δώσει την ανάλυση του νερού και τη πιστοποίηση της καταλληλότητας του  νερού από την Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΕ Αιτ/νιας. Η προσφυγή μας  στην υπηρεσία είναι αυτονόητη.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ο πολιτικός μου μέντορας με έμαθε. Τα προβλήματα λύνονται με αγώνα-αγώνα-αγώνα.
Επίσης είχα την ευκαιρία  να παραβρεθώ σε μια από τις τελευταίες του ομιλίες που έγινε χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας . Εκεί κλείνοντας την  ομιλία του, μας είπε φανερά συγκινημένος και υποβασταζόμενος.   << Τρέμω όλους αυτούς που είναι υπερβολικά φιλόδοξοι,  χωρίς όμως να διαθέτουν σοβαρή πολιτική σκέψη και  κοινωνικές  ευαισθησίες >>. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ . Από εκεί ψηλά που βρίσκεται είναι χαρούμενος σήμερα.
                                             Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Θα ήθελα να παρακαλέσω κάποιους το εξής. Μην ενοχλείτε συγγενείς και φίλους μου στη κατεύθυνση να σταματήσω να ενημερώνω τους Δημότες.
Άδικος κόπος.  
Προσωπικά δεν έχω τίποτε και με κανέναν .  
Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δέχονται την κριτική για τις ενέργειες τους, τις παραλείψεις τους , τα λάθη τους.
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΚΑΝΕΝΟΣ.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου