5 Απριλίου 2013

Πάλαιρος - Βόνιτσα: Γκρουπ Νορβηγών έρχονται στην περιοχή!

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Νορβηγοί τουρίστες αναμένονται τον Ιούνιο και στη Βόνιτσα. Νέοι τουριστικοί δρόμοι ανοίγουν από φέτος το καλοκαίρι για τη Βόνιτσα, που θα αρχίσει να δέχεται Βορειοευρωπαίους επισκέπτες, οι οποίοι γοητεύονται από τον Αμβρακικό κόλπο και θέλουν να τον εξερευνήσουν. 

Πύλη εισόδου του τουρισμού στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας γενικότερα, είναι το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο βρίσκεται στη λίστα της ιδιωτικοποίησης, πράγμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρνητική εξέλιξη, αρκεί να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες, και να γίνουν ενέργειες για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή. 
Το τουριστικό ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη και για το φετινό καλοκαίρι, και αφορά σε Νορβηγούς.  
Η Πάλαιρος είναι αυτή που θα δεχθεί το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών, καθώς εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πόλο έλξης, αλλά και έναν από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς. Οι υποδομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι άρτιες και το πρώτο γκρουπ τουριστών θα φθάσει στις 5 Μάιου, με την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου. 
Από αυτό το ρεύμα θα πάρει φέτος το δικό της μερίδιο και η Βόνιτσα, που για αρχή θα είναι πολύ μικρό, όμως η προοπτική μπορεί να είναι μεγάλη, αν όλοι οι επιχειρηματίες καταλάβουν ότι αυτό αποτελεί τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία. 
Το πρώτο γκρουπ Νορβηγών, θα φθάσει στη Βόνιτσα μέσα στον Ιούνιο.Πρόκειται για οικογένειες, οι οποίες θα κάνουν ποδηλατική περιήγηση στον Αμβρακικό και θα παραμείνουν στην πόλη για αρκετές ημέρες. 
Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές, ώστε η διαμονή του γκρουπ να είναι ασφαλής και ευχάριστη. Ο δήμος θα διοργανώσει και ένα event κατά την άφιξη των επισκεπτών, ενώ θα κάνει και επαφές με τους επιχειρηματίες προκειμένου να δείξουν επαγγελματισμό και διάθεση φιλοξενίας, ώστε να υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία ότι η Βόνιτσα, εκτός από όμορφη, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη πόλη. 
Το event που θα γίνει θα αφορά στην επίσημη έναρξη του προγράμματος με τα ποδήλατα, στο οποίο έχει ενταχθεί ο δήμος Ακτίου - Βόνιτσας, όπου θα συμμετέχουν και οι Νορβηγοί, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το ποδήλατο, δεδομένου ότι το έχουν κάνει τρόπο ζωής. 
Μετά από αυτό θα ακολουθήσει, στις αρχές του 2014, μια ανταλλαγή επισκεπτών, κατά την οποία εκπρόσωποι φορέων της Βόνιτσας θα επισκεφθούν τη Νορβηγία, ενώ θα γίνει το αντίστοιχο και από τη Βορειοευρωπαική χώρα. 
Όλα αυτά ουσιαστικά είναι ένα άνοιγμα προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με βασική προϋπόθεση, όμως, την ύπαρξη και καλή λειτουργία του αεροδρομίου του Ακτίου, το οποίο αποτελεί την πύλη εισόδου για την Αιτωλοακαρνανία.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου