12 Ιανουαρίου 2016

Γενικέ γραμματέα του ΟΗΕ: Σώσε τη Μαντάγια από τη λιμοκτονία

Στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια, τα πεινασμένα παιδιά τρώνε φύλλα δέντρων, γάτες και έντομα. Το καθεστώς του Άσαντ εξωθεί περισσότερους από 40.000 συνανθρώπους μας στη λιμοκτονία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον πόνο των γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν από την πείνα, αλλά υπάρχει τρόπος να τους βοηθήσουμε. 
Τον Σεπτέμβριο συμφωνήθηκε εκεχειρία για να αρθεί η πολιορκία της Μαντάγια και άλλων πόλεων, αλλά οι άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς τροφή και φάρμακα. Η Τουρκία και το Ιράν, σε συνεργασία με τους συμμάχους τους, μπορούν να σταματήσουν την πολιορκία, αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν από μόνοι τους.Αν όμως δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κατακραυγή με 1.000.000 φωνές για να ζητήσουμε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν να παρέμβει και να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές, μπορούμε να σώσουμε χιλιάδες οικογένειες της Μαντάγια από τη λιμοκτονία. 

Ο Μπαν Κι-Μουν μπορεί να το κάνει. Η άρση της πολιορκίας θα έθετε μια ελπιδοφόρα βάση για τις επόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και θα ήταν και μια σημαντική παρακαταθήκη εκ μέρους του καθώς η θητεία του στον ΟΗΕ λήγει σύντομα. Αν ο καθένας και καθεμία από εμάς ασκήσουμε αρκετή πίεση, μπορούμε να πείσουμε τον Μπαν Κι-Μουν να γίνει ο ήρωας που χρειάζεται απεγνωσμένα η Μαντάγια αυτή τη στιγμή. 

Πρόσθεσε τη φωνή σου στην επείγουσα έκκληση. Το Avaaz θα στέλνει ειδήσεις και φωτογραφίες από τη Μαντάγια στα μέσα ενημέρωσης, στον ΟΗΕ και σε υπουργούς Εξωτερικών, μέχρι να αρθεί η πολιορκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου