7 Νοεμβρίου 2011

Φράγμα Αχυρών: Το έργο κατάντησε «Γεφύρι της Άρτας»

Την άμεση χρηματοδότησή του και την επαναπρόσληψη των απολυμένων απαίτησε το ΚΚΕ, με Ερώτηση στη Βουλή. 
Την άμεση χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του φράγματος Αχυρών στην Αιτωλοακαρνανία απαίτησε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ζητώντας παράλληλα την επαναπρόσληψη των απολυμένων που έχουν διωχθεί μετά το σταμάτημα των εργασιών. 
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μαγκριώτης, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι πως το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους σημειώνοντας πως «πάντοτε οι εθνικοί πόροι ήταν περιορισμένοι και τώρα πολύ περισσότερο, λόγω της οικονομικής κρίσης». 
Επίσης επικαλέστηκε προβλήματα της κατασκευάστριας εταιρείας που δεν μπορεί αυτή την περίοδο να πάρει φορολογική ενημερότητα και να λάβει τη σχετική χρηματοδότηση, η οποία θα καλύψει το 50% των εργασιών. 
Το έργο «έχει καταντήσει γεφύρι της Αρτας», σημείωσε ανταπαντώντας ο Ν. Μωραΐτης προσθέτοντας ότι με το σταμάτημά του «βρέθηκαν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι». 
Επισήμανε επίσης ότι «αυτό το έργο θα μπορούσε να δώσει ζωή στην περιοχή, όμως «σκοντάφτει στην πολιτική της ΕΕ - που την υπηρετείτε και εσείς και οι κυβερνήσεις της ΝΔ - που τέτοια έργα τα θεωρεί μη επιλέξιμα», αφού στοχεύει στη «συρρίκνωση του αγροτικού τομέα». 
Απαντώντας σχετικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανάδοχο εταιρεία επισήμανε ότι «τον κόσμο τον αφορά το ότι το έργο έχει σταματήσει», τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει επανέναρξη των εργασιών, αφού «το χειμώνα θα έχουμε ζημιές στο έργο, που θα φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού». 

ΑΠΟ http://www2.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου