22 Νοεμβρίου 2011

Με ξεχωριστή λαμπρότητα η γιορτή της Παναγιάς μας στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου!

Στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2011 μέσα στην καρδιά του χειμώνα, αλλά σε ανοιξιάτικο τέμπο, στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου. 




Ο εορτασμός ξεκίνησε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 16.30, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, χοροστατούντων… πέντε ιερωμένων, ήτοι: των αιδεσιμωτάτων, Χρυσοβαλάντη Παπαστύρου, Θεοδοσίου Αθανασοπούλου, Κοσμά Τσιτσιβού, Βελισσαρίου Καντούνη, Δημητρίου Χαμαλέτσου, όπου στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς παρεβρέθηκαν. Μετά το πέρας ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διενεμήθηκε άρτος και γλυκά κατά τα καθιερωμένα. 



Την επομένη 21 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ι.Μ.Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Λαυρεντίου Καρανάσιου και του εφημέριου της Κωνωπίνας πατήρ κ. Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Δημάρχου μας κ. Νίκου Σολδάτου των Αντιδημάρχων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ.κ. Φερεντίνου Ευθυμίου, Τζαβαλά Δημητρίου, Κομποτιάτη Παναγιώτη, Γούδα Μιχαήλ, της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κας Χαλιμούδρα Αγγελικής, του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας, Υπαστυνόμου κ. Κόκιου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ.κ. Χολή Θεοδώρου και Κορομηλά Νικολάου, τοπικών παραγόντων καθώς και κατοίκων του Χωριού και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν κατακλύσει τον ναό. 




Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χωριού κ. Νώντας Τσαμποδήμος παρέθεσε κέρασμα σε καφενείο του Χωριού μας, όπου προσφέρθηκαν καφές, γλυκά και Ξηρομερίτικος μεζές, συνοδευόμενος από υπέροχο ντόπιο κρασί και τσίπουρο. 
Αξιοσημείωτο και ευχάριστο γεγονός ήταν η εκπροσώπηση του Δήμου μας σε ανώτατο επίπεδο με την παρουσία του Δήμαρχου, Αντιδημάρχων, Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, με θετικότατη απήχηση στους κατοίκους του Χωριού. 
Ευχόμαστε του χρόνου, να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου