9 Νοεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνάντηση Δημάρχων αδελφοποιημένων πόλεων στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Σε κλίμα αδελφοποίησης, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και οι«ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» υποδέχτηκαν τον δήμαρχο του Etoile sur Rhône SandroDUCA (Γαλλία), τον Δήμαρχο του Viggiano Jiuseppe Alberti (Ιταλία), καθώς και αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου των δήμων από τις χώρες της Ευρώπης. 
Οι προσκεκλημένες ξένες αντιπροσωπείες φιλοξενήθηκαν από τις 26 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2011 και συνοδεύτηκε με επίσημη υποδοχή στο Δημαρχείο Ακτίου – Βόνιτσας, επίσκεψη στα αξιοθέατα της περιοχής, ανοικτά δείπνα με τη φροντίδα των κατοίκων των τριών πόλεων του Δήμου (Βόνιτσα, Κατούνα, Πάλαιρος), κ.α.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνάντησης των αδελφοποιημένων δήμων (Ακτίου – Βόνιτσας, Etoile sur Rhône (Γαλλία), Viggiano (Ιταλία) περιελάμβανε: 

Πέμπτη 27/10 
23.00: Άφιξη Γαλλικής αντιπροσωπείας 
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο του Etoile sur Rhône SandroDUCA, μια δημοτική σύμβουλο (υπεύθυνη περιβάλλοντος), δυο δημοτικού υπαλλήλους και δυο μέλη του συλλόγου «Etoile χωρίς σύνορα», που είναι αντίστοιχος των «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ». Τους υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Ευθ. Φερεντίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βόνιτσας Ν. Καλογεροπάνος (και μέλος του Δ.Σ. των «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ», ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. 
23.30: Ελαφρύ δείπνο στο εστιατόριο “BelMAre”. 

Παρασκευή 28/10 (Εθνική Γιορτή)
11.00: Κατάθεση στεφάνων – Παρέλαση
Ο Γάλλος Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση από το βάθρο των επισήμων. 
13.30: Παράθεση γεύματος στους επισήμους με την ευκαιρία της επετείου της 28ηςΟκτωβρίου, όπου παρεκάθησε και η γαλλική αντιπροσωπεία. 
14.30: Άφιξη Ιταλικής αντιπροσωπείας Συμμετοχή στο εορταστικό γεύμα. 
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο του Viggiano Jiuseppe Alberti, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και δυο γυναίκες πολίτες του Δήμου. 
18.00: Επίσημη Υποδοχή στο Δημαρχείο Ακτίου – Βόνιτσας. 
Οι Δήμαρχοι συμφωνούν στη συνέχιση της αδελφοποίησης και την ενίσχυσή της. Θα σταλεί γράμμα των τριών στο Πολωνό συνάδελφο τους με το ερώτημα της διάθεσης για συμμετοχή. Η αδελφοποίηση από μεριάς του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας διαχειρίζεται από τις «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ». 
20.00: Εγκαίνια έκθεσης με ενθυμήματα του 1940 στο Δημαρχιακό Κατάστημα της Δ.Ε. Μεδεώνος. 
21.30: Δείπνο σε εστιατόριο στη Κατούνα, προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας. 

Σάββατο 29/10 
10.30: Επίσκεψη στο Μοναστηράκι (νερόμυλος, Παντοκράτορας) και στην αρχαία Πάλαιρο (Κεκροπούλα). 
14.30: Γεύμα στο εστιατόριο «ΣΚΑΜΝΙΑ» με προσφορές του Συλλόγου Γυναικών Παλαίρου. 
19.45: Συνάντηση φίλων του Sandro στη παραλία της Βόνιτσας. Προσφορά κρασιού Clairette”. 
21.30: Δείπνο στο Εστιατόριο «ΑΡΗΣ» στη Βόνιτσα, με προσφορές των γυναικών της Βόνιτσας. Ανταλλαγή Δώρων. Η τσάντα που πρόσφερε ο Έλληνας Δήμαρχος περιείχε προϊόντα της περιοχής (λάδι, κρασί, μέλι, ρίγανη, γλυκό από τις γυναίκες της Παλαίρου) και ένα μπαστούνι ορειβασίας. Ο Γάλλος Δήμαρχος, πέρα από τα καθιερωμένα δώρα, χάρισε κι ένα μικρό κιβώτιο με φάρμακα, προσφορά των κατοίκων του Etoile στη «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Κυριακή 30/10 
10.30: Επίσκεψη στη Λευκάδα. 
13.30: Γεύμα. Αναχώρηση Ιταλικής αντιπροσωπείας. 

Δευτέρα 31/10 
05.00: Αναχώρηση Γαλλικής Αντιπροσωπείας


ΦΩΤΟ ΒΟΝΙΤΣΑ 

























ΦΩΤΟ ΠΑΛΑΙΡΟΣ

















ΦΩΤΟ ΚΑΤΟΥΝΑ




































ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου