4 Νοεμβρίου 2011

Νίκος Ράππος: Έκθεση για την 28 Οκτωβρίου 1940 στην Κατούνα

H καλύτερη πρόταση για κάθε Ξηρομερίτη ήταν η 3ήμερη έκθεση «Μνήμες του ’40 – Φωτογραφικό υλικό» του λαογράφου Νίκου Ράππου, στο κτίριο του π. Δημαρχείου Μεδεώνος στην Κατούνα. 

Οι Έλληνες έγραψαν ιστορία στα αλβανικά βουνά. Αυτήν την μεγάλη ιστορία ενός μικρού αριθμητικά λαού ενάντια σε μια αυτοκρατορία, έχει καταγράψει με ιστορικές φωτογραφίες και εφημερίδες ο Νίκος Ράππος. 
Στο χώρο της έκθεσης μπορούσε ο επισκέπτης να απολαύσει ιστορικές φωτογραφίες, εφημερίδες και γελοιογραφίες της εποχής, από το μέτωπο και παλιά αντικείμενα όπως ένα φωνογράφο που έπαιζε τραγούδια της τραγουδίστριας του Έπους Σοφία Βέμπο. 
Την έκθεση την επισκεφθήκανε σχολεία της περιοχής καθώς και οι αντιπρόσωποι και δήμαρχοι με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Σολδάτο, τωνΑδερφοποιημένων με το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας Δήμων Etoile sur Rhône(Γαλλία) και Viggiano (Ιταλία) το απόγευμα της εθνικής επετείου. 
Να τονίσουμε ότι την έκθεση του Κωνωπινιώτη λαογράφου Νίκου Ράππου θα πρέπει να τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και να παρουσιαστεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου ειδικά σε δύσκολους καιρούς, θυμίζοντας ότι η τέχνη υπάρχει για τον λαό και να δημιουργεί εθνική συνείδηση.













ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου