12 Νοεμβρίου 2012

Έξαρση της εγκληματικότητας στην Ακαρνανία – Προληματισμός στην κοινωνία, σκεπτικισμός στην Αστυνομία

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει και λαμβάνει η εγκληματικότητα στην Ακαρνανία στην οποία τα περιστατικά μικρής και μεγάλης παραβατικότητας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. 

Ένοπλες ληστείες (σε Χρυσοχοείο στο κέντρο του Αγρινίου, σε ταχυδρομικό υπάλληλο στο Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου) και σε σπίτια, κλοπές μεγάλες και μικρές, παραβιάσεις οχημάτων, αρπαγές τσαντών και επιδρομές σε σπίτια και καταστήματα από ομάδες ROMA, υποθέσεις ναρκωτικών, εγκληματικότητας τη νύχτα συνθέτουν ένα γκρίζο σκηνικό που ανησυχεί τους πολίτες και προβληματίζει την τοπική αστυνομία. 
Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει να επιδείξει μια σειρά σημαντικών επιτυχιών σε ότι αφορά την διαλεύκανση εγκληματικών πράξεων και υποθέσεων τις οποίες οδήγησε στη Δικαιοσύνη. Οι επιτυχίες αυτές μάλιστα έγιναν και γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες (έλλειψη αστυνομικών, γενναίες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, μεγάλες περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες κ.ο.κ.). Είναι χαρακτηριστικές οι εκφράσεις αστυνομικών που τόνιζαν στο aerasnews.gr ότι «είμαστε καθημερινά στους δρόμους, εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο και παρά το γεγονός των μεγάλων περικοπών σε μισθούς επιτελούμε με αυταπάρνηση το καθήκον μας ώστε ο πολίτης να μη νοιώσει ανασφάλεια και να διαπιστώσει ότι είμαστε κοντά του». 
Εκείνο που ζητούν οι αστυνομικοί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και από την φυσική τους ηγεσία είναι η στήριξη τους και η ενίσχυση τους ώστε να υπάρξουν εξ” ίσου θετικά αποτελέσματα και στη πρόληψη του εγκλήματος (εκπαίδευση, επιμόρφωση κ.λ.π). Γιατί όπως τόνιζαν με νόημα στις εποχές έντονης οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε δεν αυξάνονται μόνο η πορνεία και ο τζόγου αλλά και η εγκληματικότητα!

ΑΠΟ AERASNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου