28 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: όχι στην αύξηση των τελών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ συνεδρίασε έκτακτα, μετά την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τηναύξηση των τελών ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. 

Οι αυξήσεις για τα σπίτια αρχίζουν από 21% και φτάνουν το 150%. Για τα καταστήματα και τις τουριστικές επιχειρήσεις κυμαίνονται από 25% έως και 360%. 
Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και εγκληματική, γιατί έρχεται σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν όχι μόνο να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες αλλά πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. 
Η φτώχεια μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας καταφεύγουν στα συσσίτια αλλά και στους κάδους απορριμμάτων. Η πλειοψηφία που αντί να σταθεί στο πλάι του κόσμου που υποφέρει, ανάλγητη έρχεται να βυθίσει χιλιάδες Λευκαδίτες στην απόγνωση, τους δε επαγγελματίες στο τουρισμό – επισιτισμό τους αποτελειώνει. 
Η πλειοψηφία είναι συνεπής με τα πιστεύω της αφού η απόφαση αυτή είναι εναρμονισμένη με την φιλοσοφία και τους στόχους του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που είναι να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση και οι Δήμοι να φορτώσουν το κόστος όλων των υπηρεσιών στους δημότες. Αυτό θα γίνει είτε με την ιδιωτικοποίηση, όπως προσπάθησαν να κάνουν για το νερό με την ΕΥΔΑΠ, ( και τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο με σκουπίδια αποχέτευση), είτε με τις αυξήσεις των κάθε είδους τελών αλλά και την επιβολή νέων φόρων. 
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει υπερχρεωμένους δήμους να επιβάλλουν νέους ή να αυξήσουν υπάρχοντες φόρους που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά. 
Στο αντιλαϊκό αυτό πλαίσιο πρέπει να πούμε αποφασιστικά όχι. 
Όχι στην πολιτική, τρόικας και την κυβέρνησης, 
Όχι στη δημοτική αρχή που πρωτοστατεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημοτικών λειτουργιών. 
Έχει μετατραπεί σε μηχανισμό εφαρμογής του μνημονίου στις πλάτες του λαού. 
Ο αγώνας κατά του ξεπουλήματος στην ΕΥΔΑΠ μας δείχνει το δρόμο. 
Να ακυρώσουμε στην πράξη την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, να αποκρούσομε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. 
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους φορείς της Λευκάδας την Πέμπτη 29 του Νοέμβρη 6.30 μμ στηναίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να συντονίσουμε την αγωνιστική μας απάντηση. 

Λευκάδα 26-11-2012
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


AΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου