28 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Κάλεσμα προς τους/τις συναδέλφους

Στη δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που διαμόρφωσαν στη χώρα μας τα μνημόνια και η πιστή εφαρμογή τους από την κυβερνητική τρόικα και στο χώρο της εκπαίδευσης, ανοίγει η πόρτα της κολάσεως για χιλιάδες εκπαιδευτικούς με την οικονομική εξαθλίωση, το μηδενισμό των προσλήψεων, την αύξηση του ωραρίου, την κατάργηση των οργανικών θέσεων, του δικαιώματος μετάθεσης-απόσπασης, την αξιολόγηση χειραγώγηση, και άλλα δεινά που έρχονται. 

Σήμερα, το Συνδικάτο αποτελεί το τελευταίο μας αποκούμπι για να αντιπαλαίψουμε αυτή την καταστροφική πολιτική και στην εκπαίδευση. Αυτό το συνδικάτο που η εξουσία θέλει να αφανίσει και να απαξιώσει, γιατί στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την παράδοσή της στους ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί να στηρίξουμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας την ΕΛΜΕ για να περισώσουμε ότι μπορέσουμε από τα κεκτημένα αγώνων δεκαετιών που σήμερα καταργούνται οδηγώντας την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. 
Ως Συμμαχία, με την παρουσία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ και στο Προεδρείο αποδείξαμε στην πράξη ότι έχουμε τη διάθεση να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, ώστε να μην περάσουν όλα αυτά που σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα. 
Οι συνάδελφοι έχουν κουραστεί από κούφια λόγια χωρίς περιεχόμενο και θέλουν συγκεκριμένη δράση και παρεμβάσεις από το Σωματείο, τόσο σε γενικότερα ζητήματα όσο και σε καθημερινά πρακτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία του σχολείου αντιμετωπίζοντας και το απλό, αλλά και το δύσκολο πρόβλημα που προκύπτει. 
Τέτοια αγωνιστική ΕΛΜΕ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, που σταδιακά θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των καθηγητών και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι στο σωματείο και να αγωνιστούν συλλογικά για την αποτροπή των χειρότερων που έρχονται στην εκπαίδευση. 
Συνάδελφοι η λύση στα προβλήματα μας δεν έρχεται με την αδιαφορία και την απαξίωση του συνδικάτου αλλά με τη συμμετοχή. 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ 
ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου