15 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΚΘΕΣΗ "ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΗ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ"

«ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΗ»
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΣΤΗ «ΔΙΕΞΟΔΟ» 
Με εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται η έκθεση της Ευαγγελίας Τσώνη «Σχέση Αλληλένδετη», που φιλοξενείται στις αίθουσες της Πινακοθήκης του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. 



Πρόκειται για μια έκθεση πενήντα έργων, μεγάλων και μικρών διαστάσεων, δοσμένων από μιά εκλεκτή καλλιτέχνιδα που συνδυάζει την εξαιρετική απόδοση των έργων ζωγραφικής με την δεινότητά της να προσδίδει στην μορφή των κλασικών βυζαντινών αγιογραφιών και μιά άλλη, διαφορετική διάστασή τους που κεντρίζει το ενδιαφέρον και την τέρψη του θεατή. Παράλληλα μια σειρά περίτεχνων ψηφιδωτών ολοκληρώνει το εύρος του ταλέντου της δημιουργού. 
Το ξεκίνημα της έκθεσης έγινε παρουσία πάμπολλων φίλων της «Διεξόδου» και της καλλιτέχνιδος, την οποία προλόγισαν και παρουσίασαν στους φιλότεχνους επισκέπτες οι φιλόλογοι Έλενα Σπίνουλα – Ζαβιτσανάκη και Καλλινίκη Θεοδωροπούλου.



Έργα ζωγραφικής που διακρίνονται για την ζωντάνια των χρωμάτων τους, αγιογραφίες που ξεφεύγουν από την συνήθη βυζαντινή αυστηρότητα και ιδιαίτερα ψηφιδωτά με θρησκευτικούς συμβολισμούς. 
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Νοεμβρίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου