16 Νοεμβρίου 2012

Αγρίνιο, σύσκεψη φορέων για την εκτροπή του Αχελώου: Σχέδιο της κυβέρνησης να υλοποιηθεί πάση θυσία το έργο

Στην πιο κρίσιμη καμπή εισέρχεται το θέμα της εκτροπής του Αχελώου προς τη Θεσσαλία μιας και στις 11 Ιανουαρίου του 2013 θα συζητηθεί στο Σ.Τ.Ε. για μια ακόμη φορά κι απ’ότι φαίνεται ίσως να είναι οριακή η συγκεκριμένη συνεδρίαση. 

Όπως αποκαλύφθηκε στη αποψινή σύσκεψη των φορέων του νομού Αιτ/νίας και με τη συμμετοχή των νομικών παραστατών εξυφαίνεται πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει με κάθε τρόπο η εκτροπή του Αχελώου. 
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο δικηγόρος κ. Βασίλης Δωροβύνης ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση στήνει νέες μελέτες και με ταχυδακτυλουργικό τρόπο θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μια άλλη όψη του έργου πιο οικονομική και πιο φιλική προς το περιβάλλον. 
«Έχουν δοθεί εντολές να υπάρξει η μέγιστη επιστημονική κινητοποίηση έτσι ώστε να επιτύχουν με κάθε τρόπο την εκτροπή του Αχελώου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δωροβύνης ο οποίος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο του νομού σε κινητοποίηση. 
Από την πλευρά του δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός εξέφρασε τη σοβαρή του ανησυχία μιας και όπως είπε η κυβέρνηση προσπαθεί εκτός των άλλων να υλοποιήσει το έργο πάση θυσία μέσω των εθνικών σχεδίων διαχείρισης υδάτων. 
Ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας αφού επεσήμανε την κρισιμότητα της συνεδρίασης εμφανίστηκε αποφασισμένος να υπάρξει μια σειρά ενεργειών ώστε να δοθεί τέλος στην υλοποίηση του φαραωνικού αυτού έργου. 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει και πολιτική και επιστημονική αλλά κυρίως νομική τεκμηρίωση προκειμένου να αποτραπεί για μια ακόμη φορά το έργο της εκτροπής του ποταμού Αχελώου προς τη Θεσσαλία. 
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμη ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Ροκοφύλλος, ο κ. Γ. Χριστοφορίδης, η κ. Μ. Ασημακοπούλου και η κ. Λ. Κιοσοπούλου. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής των Αιτ/νων κατά της εκτροπής κ. Γιάννης Βαϊνάς, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κώστας Ρόκκος και οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Υφαντής και Βασίλης Αντωνόπουλος καθώς και ο κ. Πάνος Ψοφάκης ως εκπρόσωπος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Αγρινίου.

Aπό AerasNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου