16 Ιανουαρίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για υδροπλάνα στην Αιτωλ/νία

Στο Μεσολόγγι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις της εταιρίας για το υδροπλάνο, ενώ στην Αμφιλοχία αρχές του Φεβρουαρίου θα γίνει η προκήρυξη της δημοπρασίας του αντίστοιχου έργου. 

Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η πρόσκληση δημοπράτησης από τον Δήμο Αμφιλοχίας ώστε να προκηρυχθεί η ανάδοχος εταιρεία η οποία θα συνδέσει με υδροπλάνα την Αμφιλοχία και κατ’ επέκταση την Αιτωλ/νία με άλλα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Ο δήμος θα παραχωρήσει 150τ.μ. χερσαίας ζώνης, στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου που βρίσκεται στην έξοδο της πόλης, με κατεύθυνση την Βόνιτσα ώστε να γίνει εκεί ένα μικρό κτίριο διαχείρισης και επιβίβασης – αποβίβασης των επιβατών. Πέραν της παραχώρησης της έκτασης από τον δήμο τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα θα καλυφθούν αποκλειστικά από την ανάδοχο εταιρεία.
Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το υδατοδρόμιο της Αμφιλοχίας δυο εταιρείες.
Στο Δήμο Μεσολογγίου που θα είναι το δεύτερο υδατοδρόμιο της Αιτωλ/νίας, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει περισσότερο. Επιτροπή του Λιμενικού ταμείου έχει ήδη επιλέξει την εταιρεία που θα αναλάβει με δικά της χρήματα να κατασκευάσει το κτίριο που θα καλύψει τις ανάγκες. Το κόστος του κτιρίου θα είναι 15.000 ευρώ ενώ η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ενώ αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.
Το πρόγραμμα των πτήσεων του υδατοδρομίου του Μεσολογγίου αναμένεται να επισημοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου. Η αποθαλάσσωση και η προσθαλάσσωση αναμένεται να γίνεται από το λιμάνι, πλησίον του λιμενικού ταμείου, από τον χώρο που θα κατασκευαστεί το κτίριο.

Κων/νος Χονδρός
Από εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου