15 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη επιτροπής στη Βόνιτσα κατά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων

Σύσκεψη της επιτροπής κατά της καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες στη Βόνιτσα, παρουσία του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραίτη, του Δημάρχου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Σολδάτου Νίκου και δημοτικών Συμβούλων. 

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων της επιτροπής με τη Δημοτική Αρχή με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για τους τρόπους αντίστασης στην υποχρεωτική καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων αλλά περισσότερο η προστασία των αδύναμων οικονομικά δημοτών από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.


ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
Οι κυβερνήσεις της Τρόικας, των τραπεζιτών, τα κόμματα του κεφαλαίου, εξοντώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας την Υγεία και την παιδεία και επιβάλλοντας χαράτσια και φόρους. 
Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τους «σωτήρες» της χώρας, που βυθίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε «υπεύθυνους διαχειριστές» που το μόνο που ξέρουν είναι να ξεπουλάν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Έχουμε βαρεθεί να μας ζητάνε θυσίες για «να μείνουμε στο Ευρώ», που το μόνο που έφερε στη ζωή μας είναι η ακρίβεια, η ανεργία και η οικονομική κατάρρευση της χώρας από τους τοποτηρητές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τους ντόπιους υπηρέτες τους. 
Σήμερα μας ζητάν να κόψουμε από το φαγητό των παιδιών μας για να γεμίσουμε τις τσέπες των δανειστών της χώρας και των τραπεζών. Τη στιγμή που ο κλεμμένος ιδρώτας των εργαζόμενων φυγαδεύεται στην Ελβετία, οι σύγχρονοι Τσολάκογλου εκβιάζουν τους ηλικιωμένους να πληρώσουν ξανά για το σπίτι που απέκτησαν με τους κόπους μιας ζωής, απειλούν τους εργαζόμενους που ακόμη πληρώνουν δόσεις και τόκους στις τράπεζες, οδηγούν στην απόγνωση τους απολυμένους και τους άνεργους. 
Φτάνει πια! Το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν το πληρώνουμε! Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα θα αντισταθούμε στα χαράτσια!!! 
Καλούμε το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τα σωματεία, τους συλλογικούς φορείς και όλο το λαό να δώσουν σε όσους μας ζητάν να σκύψουμε το κεφάλι ένα μάθημα αλληλεγγύης, αγώνα και αξιοπρέπειας: Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα! 
Στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα χωράφια, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, να αγωνιστούμε για το δίκιο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Να τσακίσουμε τους επίδοξους διαχειριστές της εξαθλίωσής μας, με όπλο τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συλλογική αντίσταση και ανυπακοή ! Δύναμή μας η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη! 
Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πληρώνουμε κανένα χρέος! Στάση πληρωμών -Διαγραφή του χρέους τώρα! Ρήξη-έξοδο από την Ε.Ε και διάλυση της! Όχι στις πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας! Οι τράπεζες και οι κοινωφελείς υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση) στα χέρια των εργαζόμενων! Όχι στα χαράτσια και την ακρίβεια - Αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις! Κάτω οι κυβερνήσεις τις φτώχειας, της καταστολής και της υποταγής! Έξω η τρόικα και τα τσιράκια της! 

Να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του! 
H ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΠΟ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου