7 Νοεμβρίου 2011

Οι γενίτσαροι του Σουλτάνου. Δήμος Ακτίου Βόνιτσας.

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή: 
Πραγματοποιήθηκε στην Βόνιτσα το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 το 2ο θέμα ήταν: -Περί υποβολής προτάσεων για ένταξη έργων στο ΟΠΑΑΧ. (Εισηγητής κ. Κομποτιάτης). 

Θέλουμε να σταθούμε λίγο σε αυτό το σημείο και να δούμε ότι από τους τρεις ΔΗΜΟΥΣ που συνενώθηκαν υποδομή μελετών διέθετε μόνο ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ. Πιο συγκεκριμένα ο καταργηθείς ΔΗΜΟΣ με έδρα την Κατούνα είχε επιτελέσει σπουδαίο έργο και στον τομέα ωρίμανσης και προώθησης έργων αλλά και υποβολή προτάσεων σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, με πολλές επιτυχίες εντάξεων. Από πληροφορίες που είχαμε από απερχόμενους δημοτικούς παράγοντες είχε φτιάξει γύρω στις 40 μελέτες για διάφορα μικρά ή μεγάλα έργα. Διέθετε καλή γνώση και εμπειρία στον τομέα των έργων και πραγματικά είχε σπουδαίο αποτέλεσμα στον τομέα αυτό. 
Ο νέος Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας κληρονόμησε ένα έργο 5ετίας από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έχει μεγάλη υποχρέωση να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα. Άλλωστε μόνο από προγράμματα μπορεί να εισρεύσουν χρήματα στο ΔΗΜΟ για την εκτέλεση έργων. Θα μπορέσει ο νέος ΔΗΜΟΣ με το δυναμικό που διαθέτει να τις προωθήσει? Ή θα μείνει στο να κατηγορεί και να μεμψιμοιρεί κατά του ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ή ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ κλπ. Αν γίνει οργανωμένη προσπάθεια θα μπορέσει να φέρει πάνω από 30.000.000,00 €. Αρκεί να αναφέρουμε μόνο το σπουδαίο έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη το δρόμο Κατούνα- Λουτράκι που θα ενώσει ουσιαστικά την Κατούνα με τη Βόνιτσα και άρα με τον νέο ΔΗΜΟ (προυπ. 4.000,000, € περίπου). 
Θα αφήσουμε τα χρήματα για τους άλλους νομούς ή θα τα στείλουμε στην Πορτογαλία? Το έργο ύδρευσης εντάχτηκε από την υπάρχουσα μελέτη του πρώην Δήμου Μεδεώνος όπως υπάρχει μελέτη και για τα σφαγεία και είναι έτοιμη από τον πρώην Δήμο Μεδεώνος όπως για την αποχέτευση και άλλες πολλές. Ενώ στους άλλους π. Δήμους ούτε μία. Άρα η Κατούνα δεν είχε μόνο τα κλειστά σφαγεία επειδή δεν ήθελε να δανειστεί καμιά 700.000,00 € και να μεταφέρει το δάνειο στο νέο ΔΗΜΟ. Για το θέμα αυτό άφησε να ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή αφού όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το δημοτικό σφαγείο, είχε δρομολογηθεί η χαρτογράφηση του "Καλλικράτη" κλπ. 
Αυτά τα δυο λόγια για να μην άγονται και φέρονται κουβέντες δεξιά και αριστερά γιατί αν δούμε σε θέματα υποδομών και μελετών οι δύο ΔΗΜΟΙ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΙΡΟΥ είχαν άγνοια και μαύρα μεσάνυχτα και άφησαν το νέο Δήμο με πολλά δάνεια και καλούνται όλοι οι δημότες να πληρώσουμε τις δόσεις τους τώρα. 
Ας πάψουν και τα συντεταγμένα .......... να πονάνε δήθεν για την Κατούνα τώρα τελευταία, ξέρουμε τις απόψεις τους, έχουν παρελθόν μην το παίζουν προστάτες (έμισθοι) και ας κοιτάξουν το χωριό τους. 

Π.Σ.
ΑΠΟ REPORTERAKARNANIAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου