16 Νοεμβρίου 2011

Στο καναβάτσο λόγω εργασιακής εφεδρείας

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ 
Τον Πάρη Κουκουλόπουλο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος, για την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στο δήμο. 

Με επιστολή, αλλά και φυσική παρουσία διαμαρτυρήθηκε στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πάρη Κουκουλόπουλο, ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, για το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που έχει ο δήμος, λόγω της έλλειψης προσωπικού. 
Ο κ. Σολδάτος εξέθεσε στον υπουργό την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δήμος με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που του δημιουργεί αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετείται ο πολίτης όσο θα έπρεπε, αλλά στο βαθμό που αυτό επιτυγχάνεται οφείλεται στο φιλότιμο κάποιων υπαλλήλων που εργάζονται συνεχώς, ακόμα και στο σπίτι τους και πηγαίνουν στη δουλειά τους ακόμα και ασθενείς. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι σε άλλους δήμους της περιοχής, υπηρετεί αρκετός ή ακόμα και πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, σε σχέση με το μέγεθος τους. 
Στον δήμο υπηρετούν 25 υπάλληλοι κατανεμημένοι ως εξής: Στη Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών υπηρετεί μια υπάλληλος η οποία είναι και προϊσταμένη. Στο τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιώνυπηρετεί η προϊσταμένη, μια υπάλληλος στο γραφείο δημάρχου, ένας υπάλληλος στο γραφείο αλλοδαπών, μια υπάλληλος στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που ταυτόχρονα έχει τα καθήκοντα του πρακτικογράφου και των γραφείων των αντιδημάρχων και ένας κλητήρας. Στο τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών υπηρετεί μια υπάλληλος που είναι προϊσταμένη, ένας δημοτικός ταμίας, ένας εισπράκτορας και 4 υπάλληλοι στα γραφεία εσόδων και δαπανών του δήμου, εκ των οποίων η μια βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Στο τμήμα Τεχνικών Έργων υπηρετεί μια υπάλληλος ως προϊσταμένη, η οποία βρίσκεται σε άδεια λοχείας, 3 μηχανικοί εκ των οποίων οι δυο βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια, δύο υπάλληλοι υπηρετούν στα γραφεία των Δ.Ε. Μεδεώνος και Παλαίρου και στο γραφείο του ΚΕΠ Μεδεώνος μια υπάλληλος που βρίσκεται σε γονική άδεια. 
Ανεπαρκές είναι και το εργατοτεχνικό προσωπικό στον τομέα καθαριότητας, ο οποίος δεν διαθέτει διοικητικό υπάλληλο. Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, στο νέο Νομικό Πρόσωπο, στην Ανώνυμη Εταιρία και στις δυο Σχολικές Επιτροπές δεν υπάρχει ούτε ένας διαθέσιμος υπάλληλος. Έτσι αυτό που ζητά ο δήμαρχος σε πρώτη φάση και το οποίο θεωρεί επιτακτική ανάγκη, είναι η έγκριση πρόσληψης μέσα στο 2011, 6 διοικητικών υπαλλήλων και άλλων 6 στον τεχνικό τομέα, προκειμένου να λειτουργήσει ο δήμος, διότι σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα ενταθεί περισσότερο. Παράλληλα υπάρχει και το πρόβλημα της εργασιακής εφεδρείας που αν τελικά εφαρμοστεί και στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας θα σημάνει την αποχώρηση 4 υπαλλήλων, πράγμα που θα αποβεί μοιραίο για την συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη. 

ΑΠΟ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου