2 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Αυτοί είναι οι 36 υποψήφιοι

-Για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις Βουλευτικές εκλογές
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η διαδικασία γνωριμίας που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο με τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο χρόνος λειτουργεί πλέον πιεστικά καθώς θα πρέπει μέχρι μεθαύριο Παρασκευή τα ονόματα που θα επιλεχθούν να σταλούν στην Κουμουνδούρου απ’ όπου και θα γίνει η τελική έγκριση. Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, να υπάρξουν εξελίξεις, αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στην επιλογή των προσώπων, το ζήτημα θα λυθεί δια ψηφοφορίας.
Οι ενδιαφερόμενοι είναι 36 συνολικά, οι οποίοι στην χθεσινή συγκέντρωση προχώρησαν σε σύντομες τοποθετήσεις και παρουσίασαν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Τα ονόματά τους, είναι τα εξής:
Βασίλης Αντωνόπουλος, Καλλιρόη Αυδή, Ηλίας Γεωργαλής, Δημήτρης Δούρος, Βαλάντη Ευπατρίδη, Ηρώ Ζαβογιάννη, Μίλτος Ζαμπάρας, Γιώργος Ζαρέντης, Δέσποινα Ζιόβα, Σταύρος Καμένος, Νίκος Καμπέρης, Ανδρέας Καραγιάννης, Δημήτριος Καραγιώργος, Μαργαρίτα Καραγιώργου, Μιλτιάδης Καρακώστας, Χρήστος Καρδαράς, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Γιάννης Κολοβός, Σωτήρης Κοντονάσιος, Κώστας Κρέτσης, Άρης Λιαροκάπης, Χριστοφορούλα Λιάτσου, Δημήτρης Μασούρας, Ανέστης Μαυρομάτης, Ευθύμιος Μυλωνίδης, Παυσανίας Παπαγεωργίου, Ανθή Παπαθανασίου, Περικλής Παπασάικας, Ευδοξία Παρασκευά, Γιώτα Πολιτοπούλου, Γιάννης Ράπτης, Λάζαρος Σαρισαβίδης, Παναγιώτης Σιούνας, Σπύρος Τορουνίδης, Κώστας Φωτόπουλος και Αθανασία Χαραλάμπους.
Από τους 36 συνολικά ενδιαφερόμενους, τελικά θα απομείνουν οι μισοί, οι 18 προτάσεις δηλαδή οι οποίες θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα. Το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για να εγκρίνει το σύνολο των υποψηφίων ανά την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 70% του ψηφοδελτίου θα καταρτιστεί με βάσει της συστάσεις των κατά τόπους νομαρχιακών επιτροπών, ενώ το 30% δύναται να αλλάξει κατόπιν εισήγησης της επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων η οποία μπορεί να αποφασίσει με βάση τις διάφορες συμμαχίες που θα επιδιώξει προεκλογικά το κόμμα. Δεν αποκλείεται έτσι να δούμε την τελευταία στιγμή να μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο και πρόσωπα-έκπληξη, τα οποία δεν μετείχαν στις προηγούμενες διαδικασίες αλλά θα αποτελέσουν κεντρικές επιλογές της Κουμουνδούρου.
Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι από το σύνολο των εννέα ονομάτων που θα περιλαμβάνονται κατά μέγιστο στο ψηφοδέλτιο, οι δύο θέσεις είναι ήδη κατειλημμένες από τα ονόματα των δύο Βουλευτών που έχουν εκλεγεί στον νομό μας, τον Γιώργο Βαρεμένο και την Μαρία Τριανταφύλλου. Επομένως, στην καλύτερη περίπτωση από το σύνολο των 36 ενδιαφερομένων μόνο οι επτά θα δουν το όνομά τους να εγκρίνεται για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, ενώ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να προχωρήσει σε αλλαγές, τότε τα ονόματα που θα «περάσουν» θα είναι μόλις πέντε.

Κώστας Καρακώστας
Από Εφημερίδα "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ: ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ -ΚΑΨΟΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου