20 Ιουλίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο για τις περιπολίες της «Χρυσής Αυγής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Κλιμάκιο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 18/7/2012, διαδοχικά τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θ. Βερύκιο και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κ. Αραβανή και τους έθεσε το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από την δραστηριότητα των μελών της Χρυσής Αυγής στην Λευκάδα. 

Όπως διαβάσαμε στο διαδίκτυο, αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας είδαν, την Πέμπτη το βράδυ 12 Ιουλίου, ομάδα άνω των 20 ατόμων μελών της Χρυσής Αυγής άρχισαν περιπολίες σε όλη την πόλη της Λευκάδας. Κατά δήλωσή τους θα κάνουν περιπολίες στην πόλη κάθε βράδυ και θα συνεχίσουν και στα χωριά!!! 
Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψη των αιρετών αρχών της Λευκάδας ώστε να πάρουν θέση και να πράξουν ότι τους αναλογεί. 
Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία ανακοίνωση ούτε από την πλευρά της Αστυνομίας, ούτε από την Εισαγγελική Αρχή. 
Ξέρουμε πολύ καλά ότι στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκονται όχι μόνο οι μετανάστες αλλά και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο κάθε αγωνιστής. 
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των εργαζομένων και όλου του λαού της Λευκάδας καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά που μας γυρίζουν πίσω στις εποχές του μεσοπολέμου και αργότερα. Η στόχευσή τους σήμερα μπορεί να είναι οι μετανάστες, αύριο θα είναι κάθε εργαζόμενος και προοδευτικός άνθρωπος. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι διωγμένοι και πεινασμένοι, που τους περισσότερους εκμεταλλεύονται απάνθρωπα οι εργοδότες και είναι ταξικά μας αδέρφια. 
Τους θιασώτες του ρατσισμού και του ναζισμού δεν πρέπει ο λαός να τους επιτρέψει να παίξουν τον ρόλο του τιμητή και προστάτη των εξαθλιωμένων και ανήμπορων Ελλήνων. 
Η τρομοκρατική τους δράση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό και με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. 
Καλούμε την Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τον Νόμο, να πάρει μέτρα κατά τέτοιων δραστηριοτήτων που αρχίζουν να απλώνονται σε όλη την χώρα όσο είναι καιρός.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λευκάδα 18-10-2011



ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου