10 Ιουλίου 2012

Φοβούνται πρωτοφανές ξέσπασμα βίας

Τα χθεσινοβραδινά σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, είναι όπως φαίνεται μια ακόμη συνέχεια της «βεντέτας» των δυο χώρων, που υφίσταται πανελλαδικά, αλλά έχει και ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά. 

Στο Αγρίνιο, από το 2007, όταν πρωτοέγινε ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τότε μελών του ΛΑΟΣ και αντεξουσιαστών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νεαρού στο μάτι (σ.σ. υπόθεση που εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια) , υφίσταται μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ αντεξουσιαστών και εθνικιστών, και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα επεισόδια, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν δει το φώς της δημοσιότητας. 
Ένα από αυτά έγινε προεκλογικά τον Μάϊο, μέρα μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με συμπλεκόμενους αντεξουσιαστές και υποψήφιους της Χ.Α., αλλά χθες η κατάσταση εκτράπηκε πολύ και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην ομάδα των αντεξουσιαστών βρίσκονταν και άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο, ενώ το μένος και των δυο πλευρών ήταν πρωτοφανές. Βαριά κομμάτια από μάρμαρα εκσφενδονίζονταν και μερικοί ήρθαν και στα χέρια, ενώ μεγάλες ήταν οι ζημιές σε σταθμευμένα Ι.Χ. κατοίκων της περιοχής. 
Οι αντεξουσιαστές, ξεκίνησαν την πορεία τους, προς το ουζερί όπου γίνονταν η μάζωξη των μελών της Χ.Α. από την πλατεία Δημάδη, όπου εκείνη την ώρα γίνονταν αντιρατσιστική εκδήλωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στελέχη της οποίας όμως αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή. 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως την ώρα των επεισοδίων από την πλευρά των μελών της Χρυσής Αυγής, βγήκε πιστόλι και ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα! Αυτό διαψεύδεται από την πλευρά της Χ.Α. 
Προς το παρόν η Χρυσή Αυγή κινείται νομικά , αφού έχουν ασκηθεί διώξεις και έχουν γίνει καταθέσεις, όπου κατονομάζονται συγκεκριμένα άτομα, ως υπαίτια της επίθεσης. 
Από εκεί και πέρα όμως φαίνεται πως η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Μέσα στο κόμμα της Χρυσής Αυγής πλέον ακούγονται ανοιχτά φωνές για «αντίποινα» και κάποιοι θερμόαιμοι λένε πως δεν μπορεί το κόμμα να είναι διαρκώς αμυνόμενο την τελευταία πενταετία και τα στελέχη της να δέχονται συχνά απρόκλητες επιθέσεις, από άτομα που είναι γνωστά στην Αστυνομία, την οποία επίσης κατηγορούν για αδράνεια. 
Στον αντίποδα, ομάδες αντεξουσιαστών, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτούν οποιαδήποτε παρουσία της Χ.Α. στο Αγρίνιο κι έτσι , πολλοί φοβούνται πως ανοίγει ένα γαϊτανάκι βίας με απρόβλεπτες διαστάσεις, τις οποίες απομένει να δούμε το επόμενο διάστημα.

Π.Η.Τ.
ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου