8 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητήριο στον σταθμό διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου,που είχαν εξαγγείλει το σωματείο εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας. Δεκάδες ήταν κι αυτή τη φορά τα σωματεία και οι φορείς που δήλωσαν συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση του δικαιωματός του στη δουλειά.
     Σύντομο χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Μήτσουρας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που έγινε τη Δευτέρα 5 Γενάρη εναντίον συνδικαλιστών και εργαζομένων της εταιρείας που αντιστέκονταν στις απολύσεις τους, ύστερα από απαίτηση της εργοδοσίας, προκειμένου να κάμψει τον αγώνας τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν τους φοβόμαστε». Τόνισε επίσης ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων και θα κορυφωθεί με όποιες άλλες μορφές αυτοί θα επιλέξουν.
   Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας Νίκος Σταματέλος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
   «Με το σημερινό μας συλλαλητήριο ερχόμαστε να απαντήσουμε στις προκλητικές απολύσεις των 23 συναδέλφων και στην μέθοδο επιβολής των με το δόγμα «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης. Ο λόγος της εκδίωξής του, όπως και χιλιάδων άλλων απολυμένων, είναι η μεγιστοποίηση των κερδών των εργοδοτών μέσα από την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις προσφέροντας νέο φτηνό εργατικό δυναμικό. Η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» συμφερόντων ομίλου Μπόμπολα, που ανέλαβε την είσπραξη των διοδίων από 1.1.2015, έκανε χρήση αυτών των προνομίων και προσέλαβε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ νέο πιο φτηνό προσωπικό αφήνοντας στο δρόμο 23 οικογένειες.»
      Αφού πρόσθεσε στη συνέχεια ότι εκκρεμεί μήνυση της «ΦΡΕΙ ΤΕΚ» κατά του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου για το δικαίωμα στην απεργία, έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι τη Δευτέρα 12 Γενάρη κάθεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τις κατηγορίες της διέγερσης και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με πρόθεση, για τη συμμετοχή του σε λαϊκές κινητοποιήσεις που έγιναν το 2013 με αίτημα την κατάργηση των διοδίων και επισήμανε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και ότι ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων και της ληστείας του λαού, όπως και για την ανατροπή της συνολικής βάρβαρης πολιτικής, θα συνεχιστεί και θα φτάσει στο τέλος.
        Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν πολιτική απάντηση απέναντι στις απειλές, την καταστροφολογία και την τρομοκρατία που αναπτύσσεται από την κυβέρνηση ενόψει των εκλογών. Να κάνουν το βήμα και απέναντι στην πολιτική που τους εκβιάζει να διαλέξουν ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας να πάρουν τον δρόμο της οργάνωσης στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, το δρόμο του αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και της πάλης για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση. Χρειάζεται, είπε, ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, λαϊκή συμμαχία που θα παλεύει για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και του λαού, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την πολιτική των κομμάτων τους και επισήμανε ότι πίσω από αυτή τη γραμμή ο λαός θα συνεχίσει να μετράει ήττες, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα.
        Κλείνοντας την ομιλία του ανανέωσε το ραντεβού για τις περαιτέρω ενέργειες και μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν από το σωματείο των εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο.

Από http://www.kolivas.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου