6 Μαρτίου 2015

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται μεθαύριο Κυριακή 8 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η ημέρα που θυμίζει σε όλους μας τη συμβολή της στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη και αποτελεί σημείο συνάντησης των αγώνων όλων των γυναικών.

Η θέση της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία είναι σημαντική, περισσότερο δε στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια. Επίσης, η συμβολή της είναι πρωταρχική στο πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ επηρεάζονται εξίσου από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, της ειρήνης και της ασφάλειας.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, με τα τεράστια αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η γυναίκα πλήττεται πολύ περισσότερο από όλους από την ανεργία, όπως και η νέα γενιά και για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση αυτού του αδιεξόδου.
Η δράση, η πολλαπλή προσφορά, οι αξίες και οι προοδευτικές αρχές της σύγχρονης γυναίκας καθορίζουν τη διαμόρφωση μια σύγχρονης κοινωνίας.
Για αυτό και η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου πρέπει να είναι πιο ενεργή, για ένα πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Και αυτό προσπαθούμε και ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζει ισότιμα τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης και το απέδειξε έμπρακτα με την επιλογή στη θέση της Προέδρου του Σώματος, της Τασίας Τογιοπούλου.

Στις 8 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της. Το θέμα όμως, είναι να έχει την προσοχή μας και τις 365 ημέρες του χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου