2 Ιουλίου 2015

Παρουσίαση βιβλίου του Ιταλού συγγραφέα Alberto Diso στη Βόνιτσα



Το Σάββατο 4 Ιούλιου στις 20:00, στην Βόνιτσα, στο Δημαρχείο, θα παρουσίασει το νέο βιβλίο του ο βραβευμένος Ιταλός συγγραφέας Alberto Diso. Το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα λέγεται ”L’uomo del freddo” αλλά η πιο χτυπητή… ιδιαιτερότητα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μάλλον του ιδίου. 
Βλέπετε πρόκειται όχι μόνο για έναν άνθρωπο ερωτευμένο με την Ελλάδα που την επισκέπτεται τα τελευταία 35 χρόνια και που την υπερασπίζεται παντού, παρότι την ξέρει από την καλή κι από την ανάποδη. Αλλά και γιατί έχει δεσμούς και φίλους στην Ελλάδα, που επίσης σημαίνει ότι μετά από πολλά καλοκαίρια όχι απλά αγάπησε τις ακτές του Ιονίου αλλά αγάπησε και την Βόνιτσα και τους ανθρώπους της !
Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και τα τέσσερα έχουν αναφορές στη χώρα μας ενώ το τρίτο του βιβλίο με τίτλο ”Mariemma” πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Casa Sanremo Writers 2014 , διαδραματιζόμενο εξ ολοκλήρου στην Βόνιτσα. Η παρουσίαση θα είναι η τρίτη που θα έχει γίνει εκτός Ιταλίας, (η δεύτερη έγινε στο Αγρίνιο στις 6/6/15), τη στιγμή που στη χώρα του έχει κάνει 34 παρουσιάσεις. Τα βιβλία του όχι μόνο μας αναφέρουν, αλλά μας αγαπούν, αφού είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης που του προσφέρουν οι ομορφιές της χώρας μας. Βλέπετε έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια που μας επισκέπτεται. Τιμή μας λοιπόν και χαρά μας που έχουμε φίλους για να αποτελούν τους πρεσβευτές μας στα καλά και στα άσχημά μας.
βιογραφικό του Alberto Diso.
*Ο Alberto Diso γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Salento, στην Pouglia. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του, συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και συνέχισε να γράφει και κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου, μακριά από την πατρίδα.
Οι συνεντεύξεις της δεκαετίας του ’80, από την Giulietta Masina, τον Moraldo Rossi και άλλες προσωπικότητες από τον κόσμο του Fellini τον οδήγησαν σε μια αυξανόμενη εσωτερική έρευνα.
Τα πολυάριθμα επαγγελματικά του ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αύξησαν την ευαισθησία του και την ικανότητά του να αλληλεπιδρά με διαφορετικούς πολιτισμούς, ανοίγοντας του νέους ορίζοντες και ευρύτερες προοπτικές. Η αφηγηματική του διαδρομή ξεκινά στη μέση ηλικία, κατά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, με το “L’ultima estate delle betulle bianche” (2007) και συνεχίζεται με τα “Sospesa è la notte” (2009), “Mariemma” (2012) και “L’uomo del freddo” (2014).
Είναι μέλος της S.I.A.E. με n° 181603.
Τα βιβλία του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία.
- Premio Speciale della Giuria “Città di La Spezia” – 2008
- Premio Medaglia al Premio Letterario Internazionale “Città di Cava de’Tirreni”- 2008
- Premio Letterario Nazionale “I Fiumi” 1°classificato sez. narrativa – 2009
- Premio Letterario “Casa Sanremo Writers 2014″ – Vincitore unico
- Premio Letterario “Accademia della Nike 2014″
- Premio Medaglia al Premio Letterario Internazionale “Città di Cava de’ Tirreni”- 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου