11 Αυγούστου 2015

Πολιτιστικά Ραντεβού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην Κατούνα

molieros_afisa_KATOUNA.jpg
Η Κατούνα παίρνει την σκυτάλη των Θερινών Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Στην Κατούνα διοργανώθηκαν τον Ιούλιο  δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις . Στις 18 Ιουλίου η λαϊκή και ρεμπέτικη ορχήστρα χάρισε μια μοναδική βραδιά  και στις 24 Ιουλίου τα μικρά παιδιά απόλαυσαν ένα  Παραμυθένιο Απόγευμα .


Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου που θα γίνουν στην Πλατεία Κατούνας είναι οι εξής :  

 Στις 12 Αυγούστου  στις 21.30  λαϊκοδημοτική ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην παράδοση με το κλαρίνο και το μπουζούκι να έχουν την τιμητική τους.

 Στις 13 Αυγούστου  στις 21.15  το 1o Μουσικό Φεστιβάλ  έρχεται για να  κυριαρχήσει και να καθιερωθεί .  Σε μια μουσική πανδαισία ο Γιώργος Ρούγκας and ..... The band , ο Αντώνης and .......the band και οι  Συντοπίτισσες μας Ειρήνη  Λώλου και Μαρία Κωσταράκη και άλλοι καλλιτέχνες - μουσικοί  , θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

 Στις 16 Αυγούστου ο τομέας νεότητας της ενορίας Αγίου Αθανασίου Κατούνας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα προβάλει αφιέρωμα για την Μικρά Ασία  ,θα συνεχίσουν οι Χορωδίες των ενοριών του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Καινούργιου. Τέλος θα γίνει προβολή των δραστηριοτήτων της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας και  το  χορευτικό τμήμα του κατηχητικού Αγίου Αθανασίου Κατούνας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Ελληνικούς  χορούς. Την ίδια ώρα στην πλατεία της Κατούνας η ζωγράφος Σπυριδούλα Ζερβούλη θα παρουσιάσει τις ζωγραφιές των παιδιών από το εικαστικό εργαστήριο της Παλαίρου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 20.30

Την Παρασκευή  21 Αυγούστου  στις 21.15 οι εκδηλώσεις στην Κατούνα αλλά ουσιαστικά και σε όλο τον  Δήμο Ακτίου Βόνιτσας κλείνουν με θεατρική παράσταση . Θα παρουσιαστεί η θεατρική κωμωδία του Μολιέρου  « Ο κατά φαντασίαν ασθενής » από το θέατρο Θύμελη της Έλλης Βοζικιάδου.

Οι φετινές εκδηλώσεις  που γίνονται στην Πόλη της Κατούνας γίνονται αποκλειστικά από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ( εκτός από την εκδήλωση που γίνεται στις 16 Αυγούστου από το Κέντρο Νεότητος της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας) .          
Συνεργασθήκαμε άψογα με την πλειοψηφούσα Δημοτική ομάδα της Κατούνας και με το πλειοψηφούν Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγο κρίσης, προγραμματίσαμε και πραγματοποιούμε ποικίλες και πολλές  εκδηλώσεις στην Κατούνα.
Επίσης σε συνεργασία με τους  πολιτιστικούς συλλόγους  των χωριών αλλά και με τους Προέδρους των Χωριών του πρώην Δήμου Μεδεώνος, έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται εκδηλώσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και την παράδοση.


κατουνα1.jpg


κατουνα_αφισα.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου