10 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΡΙΝΟ ΡΕΒΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Χτυπάμε 1 και 1/2 πακέτο βούτυρο με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη. Προσθέτουμε 6 αυγά και ξύσμα πορτοκαλιού, αναμιγνύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίν απ), 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και 2 κουταλάκια bankin powder (αν το αλεύρι δεν είναι φαρίν απ). 

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα σιγά - σιγά, αλληλοδιαδόχως με 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα. Στο τέλος βάζουμε και ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ξασπρισμένα και κοπανισμένα. 
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μια ώρα. 
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 ½ φλιτζάνι νερό και 1/2 χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το γλυκό, αφού έχει κρυώσει τελείως. 
Συμβουλές δικές μου: στα αυγά χτυπώ το ασπράδι ξεχωριστά για λίγο για να μου αφρατέψει το γλυκό (να ασπρίσει). Αλεύρι βάζετε και σκέτο - οπωσδήποτε ανακατεμένο με τα 2 κουταλάκια bakin powder, το αλεύρι να το κοσκινίσεte πρώτα. Αν ανακατέψετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι "πέφτει" καλύτερα και δεν σβολιάζει το γλυκό. 
Μπορείτε από πάνω να βάλετε σαντιγί με κερασάκια.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου