2 Φεβρουαρίου 2012

Ζητά δέσμευση για την «καρμανιόλα» στα Παλιάμπελα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΝΔ, Κων/νος Καραγκούνης προς τον Υπουργό Υποδομών για την συντήρηση και βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου του Νομού, επικεντρώνοντας στο σημείο των Παλιάμπελων. 

Στην ερώτηση του ο βουλευτής επισημαίνει: 
«Είναι σε όλους γνωστό ότι ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι εγκαταλελειμμένο και κακοσυντηρημένο εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι δρόμοι σε παγίδες θανάτου για τους οδηγούς. Στην πλειονότητά τους οι δρόμοι αυτοί είναι γεμάτοι λακκούβες, η σήμανση είναι ελλιπής, ο φωτισμός ανεπαρκής και δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις σημερινές κυκλοφοριακές απαιτήσεις. Όλοι οι «υπεύθυνοι» για τη συντήρηση των δρόμων καταλογίζουν ευθύνες στην έλλειψη των απαιτούμενων κονδυλίων. Στο μεταξύ, τα τροχαία αυξάνονται και το ερώτημα πότε θα συντηρηθούν οι δρόμοι εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο. Στο σύνολό του, εξαιτίας της παλιάς χάραξης, το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού αποτελείται από δρόμους που διαθέτουν μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό, η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αποτελεί σημαντικό λόγο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Όσο η συντήρηση των δρόμων είναι ο φτωχός συγγενής στη χρηματοδότηση, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί. Ένα σημείο – καρμανιόλα για τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί η περιοχή των Παλιάμπελων στον επαρχιακό δρόμο Αμφιλοχίας - Βόνιτσας, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο δεκάδες άνθρωποι. Η συχνότητα με την οποία γίνονται τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο αποδεικνύει, ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο ίσως οδικό τμήμα του νομού. Η αυξημένη κίνηση σε συνάρτηση με τη στενότητα του δρόμου, την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, τις απότομες στροφές, την ανυπαρξία στηθαίου, σήμανσης και διαγράμμισης, τον καθιστούν πραγματική καρμανιόλα για τους διερχόμενους οδηγούς. 
Κύριε Υπουργέ τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν μπορούν να υπερκαλύψουν τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες που έχουμε κάθε χρόνο στο οδικό δίκτυο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ήρθε η ώρα για έργα και μάλιστα άμεσα. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές και μάλιστα νεαρής ηλικίας που χάνονται συνεχώς. Αναβολή στη χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει, αδράνεια στην εκτέλεση των έργων δεν δύναται να συνεχισθεί. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να ενισχύσει τη χρηματοδότηση ώστε να συντηρηθεί άμεσα το οδικό δίκτυο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αφού τα χρήματα που έχουν προυπολογισθεί για το σκοπό αυτό είναι ελάχιστα και κυρίως δεσμευτείτε ότι θα χορηγήσετε άμεσα το απαραίτητο κονδύλι ώστε να συντηρηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι της περιοχής των Παλιαμπέλων που έχει κοστίσει έως τώρα πολλές ζωές.»

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου