10 Αυγούστου 2012

Ερώτηση για την παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό

Να εφαρμοστούν μέτρα πρόληψης, αλλά και οι ποινές που προβλέπονται για την παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό κόλπο, ζητά με ερώτηση της η βουλευτής Αιτώ/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. 

«Τα καταστροφικά αποτελέσματα από την παράνομη Αλιεία με τράτες στον Αμβρακικό Κόλπο, όσον αφορά στο σπάνιο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στην ερήμωση του βυθού, που έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες Αλιείς, πρέπει να αναχαιτιστούν άμεσα.» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΔΗΜΑΡ, κα Νίκη Φούντα, με την ερώτηση που κατέθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με μείζον θέμα την Πάταξη της παράνομης Αλιείας με συρόμενα αλιευτικά εργαλεία στον Αμβρακικό Κόλπο. 
Η Βουλευτής, έχοντας πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων της την ανάδειξη του συνόλου των προβλημάτων και της αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου, ζητά άμεσα απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: 
1. Για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης καθώς και οι βαρύτατες ποινές που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες; 
2. Ποια μέτρα προτίθεστε να αναλάβετε για την αποκατάσταση της καταστροφής; 
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι κκ. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, 
Δημήτριος Αναγνωστάκης, Αικατερίνη Μάρκου και Γρηγόριος Ψαριανός.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου