27 Αυγούστου 2012

Απόφαση σταθμός

Το Ειρηνοδικείο Αγρινίου διέγραψε χρέος άνω των 183.000 ευρώ, ορίζοντας ότι ο υπερχρεωμένος στην ΑΤΕ πολίτης αντί 190.000 θα πρέπει να πληρώσει, σε βάθος τετραετίας… 7.200 ευρώ! 

Υπάρχει δικαιοσύνη! Και το Ειρηνοδικείο Αγρινίου, αφού μελέτησε τη δικογραφία και σκέφθηκε σύμφωνα με το νόμο, εξέδωσε μια πραγματικά συγκλονιστική απόφαση υπέρ του Χ.Σ., κατοίκου Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος και πρακτικά ήταν αδύνατο να αποπληρώσει το χρέος των 190.723,69 ευρώ. Η απόφαση που πέτυχε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αιτούντος κ. Σωτήρης Περεπής ρυθμίζει τα χρέη σε μηνιαίες καταβολές των 150 ευρώ για 4 χρόνια. Σύνολο δηλαδή 7.200 ευρώ… ή διαγραφή χρέους 183.523,69 ευρώ! Ανάλογες αποφάσεις διαγραφής – ρύθμισης χρεών έχουν τον τελευταίο χρόνο εκδοθεί αρκετές, τέτοια «απομείωση χρέους» όμως… δεν ξανάγινε! 
Το δικαστήριο βέβαια πολύ σωστά έκρινε και απεδέχθη την αίτηση του κ. Χ.Σ. και τα επιχειρήματα του κ. Περεπή, καθώς κατά τη διαδικασία απεδείχθη ότι ο 57χρονος Αγρινιώτης, συμβασιούχος εργάτης στην αρχαιολογική υπηρεσία με μισθό 623,22 ευρώ, άνεργος κατά το παρελθόν που με τη συνδρομή της σύνταξης του πατρός του (που κι αυτός απεβίωσε) αντιμετώπιζε τις προς το ζην ανάγκες, με άνεργη σύζυγο, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα αγρόκτημα 2 μόλις στρεμμάτων, ούτε μπορούσε ούτε και έπρεπε να πληρώσει το προαναφερθέν χρέος. Στο σκεπτικό της απόφασης, μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Τις ως άνω οφειλές του (ληξιπρόθεσμες και μη) που προέρχονται από δάνεια και πιστωτική κάρτα ο αιτών αδυνατεί πλέον να εξυπηρετεί διότι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού τα εισοδήματά του είναι ελάχιστα και συνεχώς μειώνονται, ενώ μετά δυσκολίας εξασφαλίζουν με την σύζυγό του και τα προς το ζην λόγω και του επιβαρυμένου της υγείας του, ενώ η αδυναμία του αυτή δεν οφείλεται σε δόλο. Όταν ο αιτών έλαβε τα πρώτα δάνεια ασχολείτο με θερμοκήπια και την καλλιέργεια κηπευτικών και μπορούσε να εξυπηρετεί αυτά όχι όμως πλέον».

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου