25 Ιουνίου 2013

Υγειονομική ταφή για νεκρά ψάρια στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε από προχθές το τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας λόγω ανοξυκού φαινομένου αποτέλεσμα του οποίου είναι ο θάνατος χιλιάδων ψαριών. 

Για το φαινόμενο των νεκρών ψαριών στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην οποία το τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Ο λόγος του γεγονότος αυτού είναι διότι στην περιοχή έχουν βρεθεί νεκρά χιλιάδες ψάρια και επιπλέον επικρατεί δυσοσμία. 
Πριν τη σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην περιοχή από το Κλιμάκιο που συμμετείχε στη σύσκεψη. 
Το κλιμάκιο αυτό αποτελούνταν από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλο, εκπροσώπους της πυροσβεστικής, τους επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, το νομίατρο Αιτωλ/νίας κ. Φατούρο, τον διοικητή της 132Σ.Μ. κ. Παπαχρήστο, τον αντιδήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Φερεντίνο και τον δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Σολδάτο, ο οποίος ήταν αυτός που κινητοποιήθηκε και προκάλεσε τη σύσκεψη αυτή. 
Ήδη από χθες μετά τη λήξη της σύσκεψης ξεκίνησε αμέσως η υγειονομική ταφή των νεκρών ψαριών κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα στην υπόθεση αυτή. Το επόμενο βήμα είναι επιστημονικό και είναι η διερεύνηση του ανοξυκού φαινομένου που έχει δημιουργηθεί και προκαλεί το θάνατο χιλιάδων ψαριών. Υπενθυμίζουμε πως η μεγάλη έκταση και ένταση του φαινομένου διαπιστώθηκε την Δευτέρα το πρωί. Ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, εφόσον ήδη ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες, είναι εν αναμονή της επιστημονικής εισήγησης για το ανοξυκό φαινόμενο των ψαριών.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ
ΑΠΟ ΑΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου