5 Μαρτίου 2014

Άκτιο - Αμβρακία: Τέλος του έτους στην κυκλοφορία η Παράκαμψη Αμφιλοχίας

Προσπάθεια για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο δίνουν τα 4 έργα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Το έργο που ξεκίνησε το 2010 και συνάντησε σημαντικά προβλήματα στην πορεία του αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει μορφή. Αυτή την εποχή έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο ανατολικό τμήμα που περιλαμβάνει την Παράκαμψη Αμφιλοχίας και «κουμπώνει» με την Ιόνια Οδό στην Αμβρακία και στόχος είναι να ολοκληρωθεί φέτος.
Η συνολική πρόοδος του έργου αγγίζει το 50% και πλέον είναι ορατή η δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί. Για τις επόμενες παραδόσεις τμημάτων τα χρονοδιαγράμματα ίσως έχουν κάποια απόκλιση από τις σημερινές ημερομηνίες καθώς η συνολική ολοκλήρωση του έργου πλέον τοποθετείται όχι το καλοκαίρι του 2015 αλλά στα τέλη του έτους.
Μετά την ολοκλήρωση του ανατολικού τμήματος στο τέλος φετινού έτους, ο επόμενος στόχος είναι η λειτουργία του δυτικού τμήματος (που περιλαμβάνει 22χλμ και ξεκινά από το Άκτιο) είναι το καλοκαίρι του 2015. Τα ενδιάμεσα τμήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015 και όλος ο αυτοκινητόδρομος θα λειτουργήσει κανονικά και στα 48 χιλιόμετρα που διαθέτει.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015 για να μην έχουμε προβλήματα με τις χρηματοδοτήσεις. Οι εργολαβίες (4 τον αριθμό) υπεγράφησαν στις 16 Μαρτίου 2010 και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα έτος.
Η οικονομική κρίση όμως χτύπησε τόσο τους εργολάβους όσο και το κράτος (με τις απαλλοτριώσεις) και έτσι το χρονοδιάγραμμα πήγε πίσω κατά σχεδόν 2,5 χρόνια. Ο δρόμος θα έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ.
Με την ολοκλήρωση των έργων το Άκτιο με την Αμβρακία θα διανύεται σε μόλις 25 λεπτά ενώ μόλις μία ώρα θα χρειάζεται για φτάσει κάποιος στο Αντίρριο. Ο προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τα 350εκ.ευρώ.

Από http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου