7 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τιμούμε την γυναίκα μάνα, την γυναίκα σύζυγο, την γυναίκα εργαζόμενη, την γυναίκα που πρόσφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.

Η μέρα αυτή μας υπενθυμίζει τον κορυφαίο ρόλο της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών. Είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία. Μια ημέρα που οφείλουμε να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τις γυναίκες με ειλικρίνεια, με σεβασμό και κυρίως με πράξεις βαθιάς τιμής και εκτίμησης.

Είναι χρέος μας η αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας για όλες τις ημέρες του έτους, και να μην περιορίζεται μόνο στη σημερινή ημερομηνία λόγω του παγκόσμιου εορτασμού.

Στόχος είναι να αναδειχθούν τα γυναικεία προβλήματα και δικαιώματα και να τεθεί ως αφορμή για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων, απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Ας ενώσουμε τη φωνή μας όλοι μαζί για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση και την βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

Στην Ελλάδα διανύουμε τα τελευταία χρόνια μια βαθιά οικονομική κρίση και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δεν περισσεύει. Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι γυναίκες επιστήμονες, οι αγρότισσες, είναι αυτό το δυναμικό που δεν πρέπει πλέον να μένει αναξιοποίητο στη χώρα μας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η συμμετοχή των γυναικών είναι συνεχής και αδιάκοπη και δεν υπόκειται σε αποκλεισμούς. Έχουμε ανάγκη και θέλουμε τις γυναίκες, δημιουργικές, συνεργατικές. Έχουμε ακόμα ανάγκη από τη γυναικεία οπτική που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αποτελεί το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Η Περιφέρειά μας είναι ανοικτή σε όλες τις γυναίκες και ζητάμε την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά. Μάλιστα, τον ερχόμενο Ιούνιο στην Πάτρα πρόκειται να διεξαχθεί το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών α΄ και β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, αυτές που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, καθώς αποδεδειγμένα με την αποτελεσματικότητα που τις διακρίνει, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας.

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη ΓΥΝΑΙΚΑ, η οποία είτε υφάντρια των αρχών του 20ου αιώνα, είτε επιστήμονας και επαγγελματίας, είτε βουλευτής, είτε αιρετή της αυτοδιοίκησης, είτε μητέρα, είτε σύντροφος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς προς όλες εσάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου