6 Μαρτίου 2014

Σοβαρά προβλήματα στον οδικό άξονα Αμβρακία - Άκτιο στο συνοικισμό «Γούργουβλη».


Στον οδικό άξονα «Αμβρακία – Άκτιο», κοντά στο εργοτάξιο του Δρυμού στο συνοικισμό «Γούργουβλη», υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις, ατέλειες και εγκληματικές ευθύνες της πολιτείας.
Έχει καταστραφεί τμήμα του αρδευτικού δικτύου το οποίο υπήρχε για την άρδευση 4.000 στρεμμάτων περίπου, που η καλλιέργεια τους έδινε εισόδημα επιβίωσης σε εκατοντάδες φτωχές αγροτικές οικογένειες και τις οποίες η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και η εφαρμογή της αντιαγροτική πολιτικής της ΚΑΠ τις έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Οι παραδοσιακοί χωμάτινοι υδραύλακες που χρησιμοποιούσαν οι παραγωγοί για το πότισμα των χωραφιών σε ένα μεγάλο τμήμα έχουν καταστραφεί και επίσης ένα μεγάλο τους τμήμα έχουν επιχωματωθεί από την κατασκευή του έργου χωρίς καμία πρόβλεψη για την αντικατάσταση τους.

Επίσης στο αρδευτικό δίκτυο που η κατασκευή στοίχισε εκατομμύρια δραχμές την δεκαετία του ’90 στο σημείο που διέρχεται ο οδικός άξονας καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς καμία πρόβλεψη για την αντικατάσταση του. Τα δε υλικά πετάχτηκαν στο δρόμο όπως π.χ. σωλήνες ενώ άλλα υλικά κλάπηκαν. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας, της κατασκευάστριας εταιρείας και του δήμου που σιώπησε σε αυτό το έγκλημα.

Το πιο σοβαρό είναι ότι σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων ο οδικός άξονας που κατασκευάζεται έχει κόψει στα δύο την περιοχή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δίοδος για να περνούν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι τα ζώα τους και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος θανατηφόρων ατυχημάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν:

· Για να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημίες που έχουν γίνει στο αρδευτικό δίκτυο, στους υδραύλακες και στους αγροτικούς δρόμους που έχουν καταστραφεί.

· Να υπάρξουν δίοδοι διάβασης και επικοινωνίας για τη μεταφορά των παραγωγών και κτηνοτρόφων με τα ζώα τους γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανατηφόρων δυστυχημάτων

· Πότε θα γίνει η αποζημίωση των κτημάτων στην πραγματική τους αξία;

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου