16 Μαρτίου 2014

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2014
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)
 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής  
Μαθηματικός
Δύο από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας είναι η αξιοποίηση της Κουμουμίτσας-Σάλτινης και η σωστή προστασία του όρμου της Παλαίρου.

Τα δύο θέματα θα απασχολήσουν το νέο Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλέξουμε το Μάη. Προκειμένου να χαράξουμε μια δεσμευτική πολιτική για τα δύο σοβαρά αυτά θέματα προτείνουμε τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων .Πολιτική που θα δυναμώσει το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Η δουλειά αυτή είναι δύσκολη και χρειάζονται τουλάχιστον δύο διαχειρίσεις. Πολιτική , διοικητική και όποια άλλη χρειαστεί.

1) Για τη Κουμουμίτσα – Σάλτινη προτείνουμε τη πολιτική.

Όχι στην ενοικίαση-όχι στη παραχώρηση-όχι στη πώληση. Αξιοποιούνται σαν χώροι άθλησης, πολιτισμού , ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης για τους Δημότες πρωτίστως και τους επισκέπτες μας. Προτείνουμε τη δημιουργία ανοικτού θεάτρου, γηπέδων , χώρων εκδηλώσεων, χώρων ψυχαγωγίας και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
 
2) Για τον όρμο Παλαίρου προτείνουμε τη πολιτική.

Έλεγχος τήρησης των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου , Δέπος και Πογωνιάς του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού να μην καταλήξουν στη θάλασσα.

Είναι έκτροπη από τη λογική στη μεγαλύτερη πλάζ της περιοχής που συγκεντρώνει χιλιάδες κολυμβητές , μπροστά από τη Δημοτική επιχείρηση , τη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, τα ξενοδοχεία, τα σπίτια μας, τις άλλες επιχειρήσεις , τη σχεδιαζόμενη(επι τέλους) μαρίνα της Παλαίρου, σχεδόν στο κέντρο του παραλιακού τόξου Παλαίρου –Πογωνιάς να έχει κατάληξη ο αγωγός του βιολογικού.

Τα αβαθή των υδάτων , οι πνέοντες άνεμοι, η πεντακάθαρη θάλασσα , η κοινή λογική επιβάλλουν την εξεύρεση άλλης κατάληξης.

Στο διάλογο που θα ακολουθήσει θα παρουσιάσουμε την ρεαλιστή πρόταση μας. Πρόταση μελετημένη και σωτήρια για τη θάλασσα μας.

Πολιτικό θάρρος και πολιτική βούληση χρειάζονται.

Καλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους και τις Δημοτικές παρατάξεις που θα ζητήσουν τη ψήφο μας να υιοθετήσουν τις παραπάνω προτάσεις και να τις εντάξουν στο πρόγραμμα τους.

Καλούμε πρωτίστως τη κοινωνία σε συζήτηση ,σε συμμετοχή. Ο όμορφος τόπος μας είναι άδικο να βρίσκεται τόσο πολύ πίσω σε όλους τους τομείς. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα από το καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Δεν θα μας λύσουν τα προβλήματα μας άλλοι εκτός από εμάς τους ίδιους .Πρέπει να επαναφέρουμε τη πολιτική στο προσκήνιο.

Την πολιτιστική κληρονομιά , το φυσικό περιβάλλον τα έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές .Δεν μας ανήκουν αποκλειστικά .

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου