7 Ιανουαρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γράφει ο : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής Μαθηματικός
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ζητείται πολιτική υπευθυνότητα από τον κ Δήμαρχο.
Σταματήστε τις απευθείας αναθέσεις. Κάντε αδιάβλητους διαγωνισμούς.


Την Δευτέρα 29-12-2014 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Μωραΐτης έθεσε το θέμα της ενημέρωσης του σώματος και των Δημοτών για το τι παρέλαβε ο σημερινός Δήμαρχος από τον αποτυχημένο απελθόντα Δήμαρχο και την Δημοτική του ομάδα. Το θέμα τίθεται συνέχεια από την 7-8-2014 (γραπτώς τότε) και εκτός ημερησίας διάταξης  σε όλα τα επόμενα  ΔΣ.
Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης απάντησε ως εξής:

<< Έχω εικόνα κατά 95 τοις εκατό  περίπου. Μέχρι στιγμής το χρέος που παρέλαβα είναι 2.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω τι θα έλθει στη συνέχεια από απαιτήσεις προμηθευτών και εργολάβων. Δεν ξέρω τι δικαστικές αποφάσεις θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια. Και έκλεισε λέγοντας , είναι και κάποια πράγματα που δεν λέγονται !!!!!!!! Σε επόμενη συνεδρίαση θα σας ενημερώσω  >>.

Ο κ Φερεντίνος δεν αντέδρασε καθόλου. Να υποθέσουμε ότι συμφωνεί με τα λεχθέντα. Ο αποτυχημένος απελθών Δήμαρχος συμφωνεί με τα λεχθέντα;
Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κ Σολδάτο, κ Φερεντίνο τι ακριβώς συμβαίνει ;

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ , σας ενημερώνω. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να ενημερώσετε τους Δημότες. Η τωρινή Δημοτική περίοδος δεν είναι και θα είναι σαν τις προηγούμενες περιόδους τουλάχιστον στο τομέα της ενημέρωσης των Δημοτών.
                                                   Αγαπητοί αναγνώστες
Συμπληρώθηκαν  επτά μήνες από τις Δημοτικές Εκλογές του Μάη και τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του από τον κ Δήμαρχο. Είναι πολιτικά ανεύθυνο να απαντά ο κ Δήμαρχος με αυτό τον τρόπο. Η κοινή λογική λέει ότι ο κ Δήμαρχος και η Δημοτική του ομάδα ένα από τα πρώτα που έμαθε ήταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου. Ξέρουν πολύ καλά τι παρέλαβαν. Τί έγινε μέχρι στιγμής;
Ενώ ο Δήμος είναι βέβαιο ,ότι είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας( πρώτος μίλησα μέσα από τη φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα από το καλοκαίρι του 2013) ψήφισαν κατά πλειοψηφία τον απολογισμό-ισολογισμό του 2013 . Τι θα γίνονταν  αν καταψηφίζονταν ο απολογισμός-ισολογισμός του 2013. Θα γίνονταν διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στο Δήμο .Εσείς κ Δήμαρχε και κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχατε  πολιτικό πρόβλημα(προς αποφυγή παρερμηνειών)  να γίνει ο έλεγχος; Υπενθυμίζω ότι η έναρξη ελέγχου δεν ενοχοποιεί  κανέναν και για τίποτε. Έτσι δεν είναι; Ακριβώς και έτσι είναι. Οι Αντιδήμαρχοι ( κ Στούπας, κ Τσακάλης , κ Σώζος ) θα πάρουν επιτέλους θέση για το θέμα; Μήπως δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα ή το πολιτικό θάρρος να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του απολογισμού-απολογισμού του 2013;Τους υπενθυμίζω ότι εδώ είναι πολιτικά πρόσωπα και έχουν υποχρέωση να τοποθετούν. Εκτός και δεν ήθελαν ( για τους δικούς τους πολιτικούς  λόγους) να μην γίνει ο έλεγχος. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψήφισαν θετικά  ή παρών τι λένε .Είναι υπερήφανοι για εκείνη τη ψήφο τους;
Δήμαρχε κ Αποστολάκη και σε σας της πλειοψηφίας σας υπενθυμίζω ότι άλλα λέγατε προεκλογικά. Οι Δημότες θυμούνται τι τους λέγατε.
Στη συνέχεια κ Δήμαρχε και κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας  προχωρήσατε στη προκλητική και άδικη αύξηση των Δημοτικών τελών, την ίδια στιγμή που παρά πολλοί δημότες χρωστάνε με την δική σας και των προηγούμενων  πολιτική ανοχή το ποσό των 5.000.000 ευρώ και. Βέβαια οι οφειλέτες και ειδικά οι μεγάλοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάνω είναι ψηφοφόροι της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς για το Δήμο , αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Υπενθυμίζω στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες η μη είσπραξη των οφειλών δεν είναι απόφαση νομικά αποδεκτή . Τους καλώ να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία .
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν είναι εκτελεστικά όργανα των αιρετών , αλλά είναι οι εγγυητές της νομιμότητας.
Δήμαρχε κ Αποστολάκη , αυτή είναι η πραγματικότητα πλην όμως είναι πολιτικά ανεύθυνη και με πολιτική υστεροβουλία-πολιτικό συμφέρον.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε κ Δήμαρχε συνεχίσατε τη καταστρεπτική  πολιτική του αποτυχημένου προκατόχου σας των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους
προμηθευτές και εργολάβους. Βέβαια υπάρχουν και οι προμηθευτές και εργολάβοι παντός καιρού και κατάστασης. Πακτωλός χρημάτων με απευθείας αναθέσεις μέσα στα όρια του Δήμου και ανά την επικράτεια πήγαινε και εξακολουθεί να πηγαίνει με απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές και εργολάβους. Σταματήστε τις απευθείας αναθέσεις και κάντε διαγωνισμούς.
Πριν αναλάβετε και μετά κ Δήμαρχε συνεχίζουν  δημοτικοί σύμβουλοι ( και όχι μόνο) άμεσα ή έμμεσα μέσα  από τα μαγαζιά τους να παίρνουν χρήματα με απευθείας αναθέσεις. Αυτό είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει.
Εκτός και αν  πιστεύετε ότι δεν είναι ευάλωτος στις αποφάσεις του αυτός που έχει οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο και ταυτόχρονα τον διοικεί. Για αυτό λέμε ότι η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο( μετά την 1-9-2014 που αναλάβατε) εσείς και τουλάχιστον δυο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είπατε
<< Εμάς ψήφισαν οι Δημότες και θα μας κρίνουν στο τέλος της θητείας μας>> . Σας υπενθυμίζω όμως ότι στη Δημοκρατία έχει λόγο και η αντιπολίτευση . Η αντίθετη γνώμη είναι λίπασμα ανάπτυξης  στο διάλογο και πρέπει να μάθει ο κ Πρόεδρος του ΔΣ ότι μέσα στα καθήκοντα του είναι να διευκολύνει τους δημότες που ζητούν το λόγο στο ΔΣ να ομιλούν. Διαφορετικά κ Δήμαρχε σας υπενθυμίζω τη φράση
<< Τα στερνά τιμούν τα πρώτα>> .Από το διάλογο δεν έχασε κανένας.

Από την 1-9-2014 που αναλάβατε κ Δήμαρχε αρχίσατε κα κόβετε εντάλματα πληρωμής για έργα που αφορούν τη περίοδο πριν το 2011.Δηλαδή όταν είσαστε Δήμαρχος Ανακτορίου !!!!!Αφορά  και τον πρώην δήμο Μεδεώνος;  Πόσο ακριβώς είναι το συνολικό ποσό αυτών των οφειλών και γιατί δεν πληρώθηκαν τα έτη 2011,2012,2013;
                             Δήμαρχε κ Αποστολάκη
Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώστε τους Δημοτικούς Συμβούλους και κατά συνέπεια τους Δημότες με ακρίβεια και υπευθυνότητα τι ακριβώς παραλάβατε;
Πόσο είναι το χρέος του Δήμου; Ποιες οι απαιτήσεις εταιρειών, εργολάβων, προμηθευτών, δικηγόρων και άλλων από το Δήμο; Δεν είναι πολιτικά υπεύθυνο κ Δήμαρχε να λέτε μέσα στο ΔΣ << και κάποια πράγματα που δεν λέγονται>>.
Ο Δήμος ούτε ιδιωτική επιχείρηση σας είναι, ούτε λάφυρο  είναι δικός σας ως νικητής των εκλογών. Ενημερώστε μας για όλα.

Θα μου επιτρέψετε μια γενική παρατήρηση .

Ιστορικά και διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι οι αυλοκόλακες της εκάστοτε εξουσίας μόνο αρνητικές υπηρεσίες προσέφεραν στον εκάστοτε άρχοντα. Στην περίπτωση που ήταν και λαφυραγωγοί από την εξουσία γίνονταν επικίνδυνοι  για το τόπο τους, το κράτος τους, το Δήμο τους και για την ίδια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

                                Με υγεία σε όλους το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου