7 Ιανουαρίου 2015

Δηλώσεις Δρ. Χρήστου Βασιλάκου για τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες,Σε 17 ημέρες από σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε και να καθορίσουμε με τη ψήφο μας, στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, τόσο το μέλλον το δικό μας, όσο και το μέλλον των παιδιών μας και γενικότερα το μέλλον της χώρας μας.

Το διακύβευμα στις προσεχείς εκλογές είναι, αν τελικά συνεχίζουμε στο δρόμο της σταθερότητας, της ασφάλειας, της επιστροφής στην ανάπτυξη και της σταθερής εξόδου από την κρίση ή αν θα περάσουμε σε μία περίοδο γενικευμένης αστάθειας, αβεβαιότητας, διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και οικονομικής παρακμής. Αν θα περάσουμε στην οικονομική αβεβαιότητα, στους πειραματισμούς και τις ακροβασίες με την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα. Στις 25 Ιανουαρίου είναι καθήκον μας να θέσουμε στο περιθώριο τους εκφραστές του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης. Είναι καθήκον μας να δώσουμε μία απάντηση σε αυτές τις δυνάμεις, που εκμεταλλευόμενες τη δικαιολογημένη αγωνία των πολιτών προχωρούν σε μια ακατάσχετη “παροχολογία” και σε κενές υποσχέσεις, διακινδυνεύοντας τη μεγάλη προσπάθεια της πατρίδας μας για δημοσιονομική σταθερότητα. Το καθήκον μας μάς υπαγορεύει να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οφείλουμε να προασπίσουμε τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και να διασφαλίσουμε ότι θα πιάσουν τόπο και θα σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας νέας Ελλάδας, που θα στηρίζεται στις δικές της δυνατότητες.  
Σε αυτόν τον αγώνα δεν έμεινα και δεν θα μείνω αμέτοχος. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας και για να μη χαθεί η ευκαιρία της πραγματικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισα να μην παραιτηθώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, με την οποία με τίμησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Αύγουστο του 2013, προκειμένου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Επέλεξα να ολοκληρώσω το έργο μου και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, στους τομείς της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας. Μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην έξοδο από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Μεταξύ άλλων πολιτικών πρωτοβουλιών, το Δεκέμβριο του 2014, υλοποίησα την ψήφιση του νέου Νόμου (ν.4310/14) για την Έρευνα, μετά από 29 χρόνια, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, διαμορφώνεται μια Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα και την Τεχνολογική ανάπτυξη, ιδρύονται τρία νέα Ερευνητικά Κέντρα στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και το Ερευνητικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Πάτρα και με παραρτήματα στο Αγρίνιο και στην Καλαμάτα, καθώς και το Τεχνολογικό Πάρκο Αγρο-διατροφής στην Άρτα. Ήδη, πριν από λίγες μέρες υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς το Προεδρικό Διάταγμα για το Ερευνητικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας που προβλέπει τη δημιουργία παραρτήματος στο Αγρίνιο, το οποίο θα αναπτύξει δραστηριότητες με κύριο αντικείμενο την ταυτοποίηση της προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων και θα διασυνδεθεί με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική παρουσία του Τμήματος. Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία δημοσίευσε τις πρώτες προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 128 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δράσεις για την αγροδιατροφή και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Όλοι αυτοί οι λόγοι αποτελούν για εμένα προσωπικά προτεραιότητες μείζονος σημασίας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που παρέμεινα στην Κυβέρνηση ως Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, μη επωφελούμενος της δυνατότητας καθόδου μου ως υποψηφίου Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως άλλωστε έχω ήδη δηλώσει, η προσωπική ανέλιξη δεν αποτελεί για εμένα αυτοσκοπό. Αυτό το οποίο θα συνεχίσω να επιδιώκω με όλες μου τις δυνάμεις, από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκομαι, με έρεισμα την πολύπλευρη εμπειρία που διαθέτω από την πολυετή παραμονή μου στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, καθώς και τη θητεία μου στην Κυβέρνηση ως Γενικός Γραμματέας, είναι η προσφορά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και η συμβολή μου με κάθε δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη του νομού μας, η οποία θα βασίζεται σε συγκεκριμένους στόχους και οράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου